Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svařáček speciál

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tynulka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 426 kJ /
2 014 kcal
Bílkoviny5,83 g
Tuky1,14 g
Vláknina8,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy176,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si nakrájíme na malé kostičky jablko a hrušku. Zvlášť si nakrájíme na měsíčky nebo kolečka citron a pomeranč. Druhý nakrájíme také, ale dáme jej bokem na ozdobu sklenic. Krok 2: Dáme do hrnce 6 lžic cukru a nasypeme na něj citron s pomerančem. Mícháme, aby se směs nepřipálila, neboť nám cukr začne karamelizovat a vzniká nám základ nápoje. Krok 3: Do vzniklého karamelu nalijeme víno, přisypeme skořici, hřebíček a badyán. Až začne víno pěnit, sundáme ze sporáku - nesmí vřít! Teď nasypeme nakrájená jablko, hrušku, švestky, rozinky a nakrájené datle. Krok 4: Necháme přikryté pod pokličkou odležet. Nazdobíme si sklenice, kraj přetřeme citronem a namočíme do cukru, plátky pomeranče nakrojíme a dáme na kraj sklenice. Krok 5: Badyán a skořici vytáhneme a také použijeme jako ozdobu. Podáváme teplé.

Zveřejněno 10. 2. 2015

Poznámka autorky Tynulka

Nejlepší je až druhý den, kdy jablka a hrušky do sebe natáhnou chuť vína. Pokud máte doma sušené červené špendlíky, tak neváhejte použít - výborně doplňují a zvýrazňují chuť nápoje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svařáček speciál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGV3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svařáček speciál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGV3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty special datle, recept na domácí svařáček, vino ze spendliku recept, suseny citron, pomeranc a jabloko

Suroviny:
cukr krystal, citron, pomeranče, jablko, hruška, švestky sušené, rozinky, datle sušené, víno červené, skořice celá, badyán, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu