Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice na víně, zázvoru a česneku

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 099 kJ /
2 653 kcal
Bílkoviny187,14 g
Tuky174,25 g
Vláknina26,92 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 539 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy54,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V nádobce s víkem promícháme víno s olejem a solí. Maso opláchneme, osušíme a rozdělíme na 4 kusy. Zázvor s česnekem a paprikou promícháme a vetřeme do každého kusu masa. Okořeněné maso vložíme do nádobky s ochuceným vínem, důkladně promícháme a nejlépe do druhého dne necháme odležet v lednici. Poté máme dvě možnosti. Krok 2: V papiňáku na rozehřátém oleji necháme rozvonět plátky česneku a prudce osmažíme ze všech stran kousky masa. Zasypeme cibulí, krabičku od zbytku marinády vypláchneme 200 ml vývaru a vlijeme do hrnce. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 25 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, maso a všechnu šťávu přendáme do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby. Na 3/4 výkon pečeme odkryté cca 20 minut doměkka. Během pečení často přeléváme vypečenou šťávou, aby se maso nevysušovalo a dostalo hezkou barvu. Krok 3: Ve větší pánvi na rozehřátém oleji necháme rozvonět plátky česneku. Poté přidáme maso a necháme prudce zatáhnout. Maso přendáme do pekáčku a zasypeme cibulí. Pánev vypláchneme cca 150 ml vývaru a přilijeme k masu. Přidáme také zbytek vína s kořením z marinování, pekáček přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby péct na 3/4 výkon. Zhruba po půl hodině maso přelijeme výpekem, podle potřeby podlijeme, opět přiklopíme víkem a na poloviční výkon trouby pečeme cca 70-80 minut doměkka. Krok 4: Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme. 15 minut před koncem odstraníme víko a maso dopečeme na barvu. Podáváme nakrájené na plátky, přelité šťávou s čerstvým chlebem a okurkou. Ale můžeme také podávat se zelím a knedlíkem.

Zveřejněno 12. 2. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Doba pečení je orientační, záleží na typu trouby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice na víně, zázvoru a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D22x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice na víně, zázvoru a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D22x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Úplně cítím tu vůni, to musí být dobrota! :yes::yes::yes:

Děkuji všem za zájem,komentáře a hodnocení:-K
Když někdo vyzkouší,budu ráda:-)Je to sice"jen pečené maso"ale chuťově přeci jen odlišnější od klasiky:-p

Luxusní maso....a ta šťávička, hmmmmmmm:-*:-p:-p:yes:

Vypadá to skvěle a i jedle, proto jak bude vhodná přiležitost, určitě udělám.:-K:-K:-))

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

Jé, dobré s dobrým:-p

:-p Mňam:yes::-K

To je parádní masíčko! :-p;-):-)

Děvčátka,děkuji:-*:-K
Za tepla se to dost špatně krájelo,ale chuťově to bylo opravdu moc fajn:-)Jsme sami dva,tak ještě něco zbylo na další den a po vytažení z ledničky se krájely krásně teňounké plátky na obložený talíř:yes:

Nadherne masicko a ac veprove nemusim, tady bych neodolala Drahusko:-K.

Krásná podívaná:yes:

Tématické fráze:
vepřova krkovice nejlepší recepty, krkovice na zázvoru, krkovice na víně, vepřová krkovice na česneku, vepřová pečeně na víně, vepřová pečeně nejlepší recepty, vepřova krkovička pečeně recepty, nejlepší recepty z vepřové krkovice, vepřová krkovička nejlepší recepty, vepřové na víně, vepřova krkovice, vepřová pečeně platky nejlepší recepty, vepřová krkovice na červeném víně, pečena krkovice na vine, vepřová krkovička na víně, vepřova krkovice recepty, vepřová krkovička na víně, vepřová krkovička recepty, krkovice na červeném víně, krkovice pekáček

Suroviny:
krkovice vepřová, víno červené, zázvor mletý, česnek granulovaný, paprika sušená sladká, olej, sůl, olej, cibule, česnek, vývar masový

Přidat fotografie receptu