Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkový krém pomocí mikrovlnky, na plněni rolád, dortů a pod.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 958 kJ /
2 380 kcal
Bílkoviny16,12 g
Tuky189,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 55 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy152,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky vložíme do mísy, která se může dát do mikrovlnky. Nasypeme k nim krystalový cukr a šleháme ručním šlehačem minimálně 5 minut. Vyšlehané žloutky vložíme na 1 minutu na plný výkon do mikrovlnky. Krok 2: Po vytažení z mikrovlnky, žloutky šleháním zchladíme (pokud to chceme rychle, tak mísu ponoříme do studené vody). Do mísy přidáme nakrájené změklé máslo a příchuť jakou chceme, aby krém měl. Krok 3: Při přidávání tekutých příchutí, dáváme velký pozor, aby nám krém nezřídl, přidáváme max. po lžících a stále kontrolujeme hustotu. Krok 4: Šleháme ručním šlehačem, minimálně 10 minut na středním výkonu. Šleháme opravdu poctivě, krém se nám odvděčí tím, že bude krásně našlehaný, přitom pevný a lesklý. Krok 5: Zároveň, ale musíme odhadnout, kdy má už krém dost, žloutkový krém se chová jinak, než pudinkový a má větší tendenci po přešlehání řídnout.

TIP: Jak dlouho vydrží zbylé bílky v lednici?

Zveřejněno 13. 2. 2015

Poznámka autorky vybusna

Podrobnejsie popisanie + fotopostup

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4228

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkový krém pomocí mikrovlnky, na plněni rolád, dortů a pod.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZooJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkový krém pomocí mikrovlnky, na plněni rolád, dortů a pod.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZooJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vypadá to zajímavě a chci to vyzkoušet.Ráda bych věděla co to je plný výkon,protože každá mikrovlnka má jiný.Díky za odpověď.

Super!:yes:
přidala jsem griliáš a namazala tím makronky:-p:-D;-)

to musim zkusit v mikrovlce dekuji za radu:-O

casino: Nevím, jestli z vařených žloutků jako takových, je to jiný postup na přípravu krému z vajec a cukru, které se uvaří na párou a přidají do našlehaného másla místo pudinkové nebo moučné kaše. Dělala jsem tuto náplň do vánočních dortíčků z oříškového těsta. Byly moc dobré,:-* ale taky dost syté. Komu to nevadí, mohu jen doporučit.:yes:

Časem přidám recept na ty vánoční dortíčky .....

Přiznám se, že tento rcp mi ležel v hlavě, ale naschvál ho zkoušet se mi nechtělo: minutu v MW na plný výkon??? Vždyť se to uvaří:-O
Ale protože vybusna: sem nepíše pitomosti, tak jsem radši držel pysk:-8 a dnes se mi konečně rozsvítilo: Jde patrně o alternativu krému z vařených žloutků... :yes:
Tedy, jestlisenepletu, že ;-):-D

Uložila jsem si, zajímavý recept:-p+:yes:určitě se bude někdy hodit.

dufam, ze to autorke nebude vadit, ked pouzijem jej recept....Prave pri tomto zakusku, by sa skvele dalo vyuzit vlnenie, miesto slahania nad parou
http://www.toprecepty.cz/recept/41803-dortik-ester...

Vypadá to zajímavě,ukládám si ho a určitě vyzkouším :yes::yes::yes::-K

Zajímavé:yes::yes::yes::yes: Určitě vyzkouším;-)

Už mám uloženo, vypadá moc zajímavě :yes:- pudinkové krémy nemám ráda;-)

Tématické fráze:
zloutkovy krem nad parou, krém z vařených žloutků, francouzský krém přímo z mikrovlnky, francouzský krém z mikrovlnky, vařeny žloutkovy krem, žloutkový krém vařený v páře, žloutkový krém, krémy na dorty a rolády, krém do rolády, krémy do rolády, žloutkový krém v mikrovlnce, krém vařeny v mikrovlnce, žloutkový dort, pravý žloutkový krém, žloutkový krém v paře, pevny krem do dortu, recepty na krémy do rolád, žloutkový dorty, krem ze žloutků v na páře, krém z vařené kaše

Suroviny:
žloutek, máslo, cukr krystal, extrakt vanilkový, šťáva citronová, rum, oříšky

Přidat fotografie receptu