Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojí líčka v Pomalém hrnci s fazolkami

Hodnocení receptu je 3,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 984 kJ /
1 430 kcal
Bílkoviny119,87 g
Tuky91,79 g
Vláknina14,38 g
Cholesterol 305 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,50 g
Sacharidy27,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostky, obě cibule na hrubší kusy, stroužky česneku necháme vcelku. Krok 2: V nádobě Pomalého hrnce, POZOR, nádoba musí být vhodná na sporák!!!!!! - viz POZNÁMKU) si na plotně orestujeme slaninu, cibuli a česnek. Přidáme na kostky pokrájená líčka a necháme maso zatáhnout. Krok 3: Nádobu pak vložíme zpět do elektrického obalu. Okořeníme, bylinky a fazolky ještě nedáváme. Zalijeme vývarem nebo vodou asi do půlky vrstvy masa v nádobě. Krok 4: Pomalíme na 1. stupni 7,1/2 hodiny. Přidáme rozdrobený chléb, bylinky a fazolky. Přepneme na 2. stupeň, nastavíme 30 minut, vypneme po 15 minutách (pro neznalé, časovač na PH je po 30 minutách, případně před dokončením přendáme do jiného kastrolu). Ještě dochutíme, necháme 10 minut odležet a spojit chutě. Podáváme s chlebem, knedlíkem, těstovinami.

Zveřejněno 15. 2. 2015

Poznámka autorky spagetka

Složení koření Hungaria (Od Lubana): paprika sladká, pálivá, pepř, oregáno, hořčice, sůl

Pozor na to, aby nádoba Pomalého hrnce byla vhodná k přímému vaření na sporáku (já ji mám z kameniny a ještě pod ní musím dávat kovovou mřížku). Ne každá nádoba přímé vaření na sporáku umožňuje, informace máte v návodu. Pak musíte restovat vedle na pánvi a až pak pokračovat v elektrickém obalu s PH.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojí líčka v Pomalém hrnci s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGPY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojí líčka v Pomalém hrnci s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGPY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

A pozor !!! Já mám nádobu určenou na všechny typy sporáků a stejně venkovní glazura na plynu praskla !!!! Asi moc velký plamen nebo co, používám ji dál, ale ne na sporáku a raději umyju (myčka) o pánev víc ;-)

cathleen: Jo, tady máš pravdu:yes::yes::yes:, napíšu to do receptu. Vím, že mi Simča právě zdůrazňovala, ať volím nádobu, která může na plotnu, do trouby...

cathleen: mně nádoba taky nejde na sporák, když je potřeba, tak musím orestovat na pánvi a potom přendám do PH.:-)

Ještě k postupu - píšeš, že v nádobě PH orestujeme na plotně slaninu...ne všechny PH jsou urceny i na plotnu (sešly se nám doma dva různé a na plotnu nemůže ani jeden), tak ať si některá z neznalých začinajících hrnec na plotně nezničí.

Na líčka občas narazím v masně přifařené ke Kauflandu. Pomalý hrnec nemám, ale tohle maso je i za dvě-tři hodiny krásně měkké i při mém systému přisunováni a odsunování kastrolu na kuchynském sporáku:-)). Ještě jsme se nenabažili líček s burgundskou omáčkou, snad někdy na jinou úpravu dojde taky. Kopr bych tam tedy ale asi nedala;-):yes:

Vypadá to parádně;-);-):yes::yes::yes:zase se musím po líčkách u nás kouknout;-);-);-);-)

spagetka:Tak radeji na cca 100 st. do trouby pres noc a bude to take lahoda.
Loudalek-to je krasny vyraz:yes:.

cathleen: Ivo, já taky moc ne, jen mě to napadlo jako varianta, já sama mám teď daleko raději toho loudálka

spagetka: s tou poslední větou bych úplně nesouhlasila :-8
Podstatou pomalého hrnce je přece právě pomalé vaření, kdy se vyvar s masem jen táhne a maso pomalým vařením získá obzvlášť dobrou chuť ;-)
Tlakáč -to je úplně jiný způsob vaření.

Děkuju moc :-8. Já využila toho, že náš řezník měl oboje líčka v akci, koňské jsem nikdy neměla, takže jsem po nich skočila. Pokud je seženete, určitě udělejte. Krásně se chuťově doplňujou. Samozřejmě stačej i jen ty hovězí. No a místo PH stačí tlakový hrnec ;-);-);-):yes::yes::yes:

Zohnať u nás akékoľvek líčka je nemožné, nepredávajú sa. Ale aspoň tie hovädzie raz musím v Čechách kúpiť a vyskúšať. :yes:;-)

Sehnat koňská líčka bude dost fuška. Ale jinak super !:yes:

:yes:

Tématické fráze:
koňská líčka, líčka v pomalém hrnci, vepřova líčka v pomalém hrnci, pomalý hrnec s časovačem recepty, hovezi licka v pomalém hrnci, pomalý hrnec kaufland, hovězí líčka pomalý hrnec, koňská líčka recepty, líčka s fazolkami, jak vařit hovězí líčka pomalý hrnec, hovezi licka v pomalém v pomalém hrnci, vařené maso v pomalém hrnci, koňská líčka recept, stupne vareni pomaly hrnec, vepřová líčka s fazolkami, recepty k pomalému hrnci, vařeni v pomalem hrnci, hovězí líčka v pomalém hrnci po po burgundsku, líčka pomalý hrnec, dvojí vaření

Suroviny:
líčka koňská, líčka hovězí, cibule, slanina anglická, česnek, koření, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř čtyř barev, kmín drcený, vločky chilli, koření oregáno, sůl, petrželka, cibulka jarní, kopr, fazolky zelené, chléb, vývar, voda

Přidat fotografie receptu