Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná s náplní dle hajného ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 726 kJ /
4 476 kcal
Bílkoviny376,69 g
Tuky253,85 g
Vláknina26,69 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 7,25 g
Sůl15,86 g
Sacharidy161,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso umelu a vložím do mísy. Krok 2: Do mísy přidám na drobno nakájenou cibuli, utřený česnek, tavený sýr, bílky, kremžskou hořčici, strouhanku, sůl, pepř a koření. Krok 3: Vše dokonale propracuji a rozmíchám. Krok 4: Do náplně si rozkrájím vařená vejce, okurky, párky, klobásu a očištěnou mrkev na čtvrtky, papriky, list zelí, sýr, bok na hranolky a cibuli na měsíčky. Krok 5: Na podložku si vyskládám plátky bůčkové rolády tak, aby se z třetiny překrývaly, potřu hořčicí. Krok 6: Na roládu s hořčicí rozprostřu masovou směs a vymačkám ji do placky cca 2 cm tlusté. Krok 7: Placku opět potřu hořčicí a pak na kraj vyskládám nakrájená vejce, uzeniny, sýr a zeleninu. Krok 8: Pak opatrně, ale pevně masovou směs s bůčkovou roládou zavinu a přesunu do pekáče s rozpuštěným sádlem a nakrájenou cibulí a zbytkem boku. S Krok 9: ekanou v pekáči podliji 2 dcl vody, přikryji a vsunu do trouby vyhřáté na 120°C . Peču 2 hod. Krok 10: Pak odkryji, podliji výpekem, příp. další vodou a dopeču na 180°C do zlatova na kůrku. Podávám s vařenými brambory, zdobenými pažitkou a s domácí tatarkou.

Zveřejněno 16. 2. 2015

Poznámka autora Josef Lerch

Domácí tatarku dělám ze 4 žloutků (zbylých od bílků v sekané), špetky soli, pepře, slunečnicového oleje, hořčice a citronové šťávy a jemno nakrájené cibule, zelené části jarní cibulky a kyselé okurky.

Zdá-li se vám příliš mnoho ingrediencí na plněnou sekanou, tak se vám to nezdá, ale taťka, hajnej ze Šlajfu, si rád pohrával s ingrediencemi, barvami složek pokrmů a zároveň i s chutěmi

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s náplní dle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B2yX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s náplní dle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B2yX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Moc pěkně barevná a určitě i dobrá:yes:

Pani Anna Kocíková, vďaka za tip, cesnakový varený bôčik mám, nie je síce údený, no verím, že sa mi sekaná roláda podarí.Prípadne použijem anglickú slaninu.

Casino, vy ste parádny človiečik, vaš linky som si chcela uložiť, a práve mi zmizli. Prečo ste ich zmazali?

Sekaná je krásně barevná:yes:Recept se mi líbí:-p:-K

cecilka:Pokud není k dostání bůčková roláda,která je opravdu moc dobráhttp://www.akcniceny.cz/detail/buckova-rolada-1530...tak je také dobrý uzený česnekový bok,který je nakrájený na tenko v širších,delších plátcích a do kterého se sekaná také velice dobře balí:yes:http://www.krahulik.cz/sortiment/speciality/kladen...

cecilka:
(omluva: link jsem v mezičase smázl... kdo chce tak si bůčkovou roládu vygůůůglí)

"...prípadne do zemiakového cesta"
Nééé, to už by bylo něco jiného..., tedy jako pečení v listovém těstě;-)
Ale zkuste zkusit vepřovou síťku (bránici), pokud tedy nepoužijete např. anglickou slaninu, která se k tomuto účelu používá nejčastěji... nebo uzený lalok, ten je fantastický:yes::yes::yes:

Casino, vďaka za link, budem sa inšpirovať, no žiaľ, bôčikovú roládu,priemyselne vyrábanú u nás kúpiť nedostanem, zrejme si budem musieť recept p. Lercha upraviť podľa mojich možností = zabaliť náplň do nejakých mäsových plátkov= hovädzích, bravčových, prípadne do zemiakového cesta. To sa mi zdá najlepšie.

cecilka:
I bůčkovou roládu (především tu průmyslově vyráběnou) lze celkem úspěšně krájet, některé i natenko:-) Ale zda i úspěšně rolovat, nevím, nezkoušel jsem...
Na obrázku ji lze spíše jen tušit..., ale proč by si to autor vymýšlel, že?

Celkom dobre nerozumiem vete.... "na podložku si vyskládám plátky bůčkové rolády....". Roláda je, podľa mňa, plnka v nejakom obale= mäso, cesto a pod. A keď roládu nakrájam na plátky a ešte na ňu naskladám ďalšiu plnku a začnem rolovať, tak sa mi to musí rozpadnúť. Teda, aspoň ten "obal". Skúste ma poučiť, ako na to, lebo recept sa mi zdá skvelý.:-p
Vďaka za poučenie a podrobnejšie inštrukcie.

:-Oparádní sekaná!!!! sice trošku pracnější s tím množstvím ingrediencí, ale luxusní- a taky asi moc dobrá- příležitostně vyzkouším:yes::-p:-):yes:

;-) Pěkná sekačka :yes: Od hajného bych sice čekala houby, ale i tak :yes::yes:

Tématické fráze:
luxusní sekaná, sekaná z divočáka recept, sekaná z divočáka, sekaná v obalu, sekaná z kachny, šlehaná sekaná obrázky, sekana s náplní, napln do sekané, sekaná v bránici, sekaná plněná kyselím zelím, sekana prip, tlacenka v branici, nakladana sekana, recept dobrá sekaná s náplní, recepty sekaná s náplní, recepty divočák domácí sekaná, dobrá roláda že sekaná, slehana sekana s naplni, domácí sekaná s náplní vejce,okurek, párek, veprova plec dle hajneho ze slajfu

Suroviny:
plec vepřová, krk hovězí, cibule, česnek, strouhanka, sýr tavený, bílek, paprika sušená sladká, hořčice kremžská, majoránka, květ muškátový, pepř, sůl, sádlo, bůček uzený, vejce, okurky sterilované, klobása pikantní, mrkev, cibule, zelí červené, bok uzený, sýr tvrdý, hořčice plnotučná, paprika čerstvá zelená, kapie červená

Přidat fotografie receptu