Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 434 kJ /
3 211 kcal
Bílkoviny133,27 g
Tuky223,82 g
Vláknina22,35 g
Cholesterol 513 mg
Sodík 2,90 g
Sůl6,95 g
Sacharidy112,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme alespoň půl hodiny uležet. Krok 2: Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno a kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Krok 3: V širším kastrolu na lžíci oleje orestujeme slaninu. Přidáme nakrájené cibule, nastrouhanou zeleninu, sůl, kuličky koření a bobkový list. Promícháme, cca 3minuty restujeme a poté odstavíme na chvíli stranou. Krok 4: Z uleželé masové směsi vytvarujeme větší “šišky“, které ze všech stran prudce na pánvi s trochou oleje osmažíme. Krok 5: Osmažené maso naskládáme do kastrolu na zeleninu, pánev vypláchneme troškou horké vody a nalijeme k masu. Krok 6: Přidáme víno, promícháme ode dna a přikryté poklicí dusíme slabým varem 15 minut. Krok 7: Masové šišky ze zeleniny vyndáme na talíř, koření vybereme a vyhodíme. Krok 8: Ponorným mixérem rozmixujeme celý obsah v kastrolu. Podle potřeby dochutíme solí, naředíme smetanou na námi požadovanou hustotu a necháme převařit. Krok 9: Maso dáme nazpět do kastrolu, prohřejeme a podáváme. Jako příloha se hodí vařené brambory, knedlík, nebo rýže.

Zveřejněno 24. 2. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Z mletého masa můžeme použít i mix-vepřové a hovězí. Také můžeme použít mleté kuřecí, nebo krůtí.

Pokud nechceme podlévat vínem, použijeme vývar, nebo vodu.

Omáčku není třeba zahušťovat moukou, rozmixovaná zelenina ji dostatečně zahustí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zon6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zon6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

tejaja:Terezko,jelikož nevím,jak chutná"pravá"Gazdovská,tak mi ani nepříjde,že kupuji a jím něco jako náhražka;-)Ale za komentář děkuji:-K

Dana61:Dani díky:-K

tak tohle můžeme také:yes::-D a o docel často:-p

Anna Kocikova: Anička, ja som nenapísala, že gazdovská slanina je u nás novinkou, dostať ju v obchode hodne dlho. ;-) Novinkami som myslela všeobecne akékoľvek kvázi slaniny a podobné výrobky, ktoré s pôvodnými výrobkami majú málo spoločné. ;-)

Paul Sulc NY:To"něco"co se jmenuje Gazdovská slanina vypadá taktohttp://akce.najdislevu.cz/440570-gazdovska-slanina...a odkud pochází název opravdu nevím:-)
Používám ji hlavně z toho důvodu,že je chutná a je pro mě cenově přijatelnější 89,-kč/kg(zásadně kupuji ve slevně do zásoby),než špek za 120,-kč/kg,nebo Anglická slanina 140,-kč;-)
Uvádím suroviny,které používám já,ale nikoho nenutím,aby je používal také.
Klidně si dejte zauzený,nebo Debrecínský špek,Anglickou,nebo jakoukoliv Vámi oblíbenou uzeninu:-)

tejaja:Děkuji za komentář,byť mi nic k tomuto receptu neřekl:-)Jen to,že je tento druh slaniny u Vás novinkou.U nás je už opravdu hodně dlouho:-)

Paul Sulc NY: Aj u nás dostať čosi, čo sa volá Gazdovská slanina. Ale ja bez problémov odolávam takýmto novinkám, ktoré v podstate s poriadnou slaninou majú toho málo spoločné. Kupujem klasickú poctivú slaninu a je najlepšia. Ale neviem, či aj tej neodzvoní, a nielen jej, pretože únia tlačí na nás, aby sa neúdilo klasicky, ako po stáročia, ale studeným dymom, zatiaľ máme výnimku. Neviem, ako sú na tom Čechy. ;-)

Paul Sulc NY 2. 3. 2015 00:55
Prosim vas, nemuzete nevedomci vysvetlit pojem "gazdovska slanina"? Je to neco od gazdu na Slovensku? Co takhle anglicka slanina ci proste praobycejny cesky spek, ten by nefungoval? Proc se rozmaha v posledni dobe varit z nejakych problematickych tatarskych primesi. Aha, uz vim, lepe to vypada.

Angel 666::-K

To vypadá parádně :-p;-)

hosta:Jituško,ano,něco jako sekaná svíčková,pečená v troubě:-)Toto je trošku kratší verze v kastrolu na sporáku:-))

Danca:Danuško,s tím vínem to bylo moc dobré:-p:yes:

radiator:Míli,děkuji:-K

chocolate:Lucinko,díky:-KUrčitě i s tím hovězím by to bylo chutné;-)

Všem velice děkuji za milé komentáře i hodnocení:-*:-K

Tak to bych si Drahuško určitě pochutnala:-p:yes: a s tím foto postupem to opravdu zvládnou i začátečníci;-)

Drahuško, já jsem tedy pro to víno!!!!:-D Hezký receptík!:yes::yes:

Moc hezka variace Drahusko, pro nas bych pouzila mlete hovezi, ale jinak se mi tva verze zda byt velmi luxusni:yes:.

Krása:-K:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes:

Uloženo;-)

Tématické fráze:
výrobky ze šišek, vínová omáčka, masove sisky, výrobky z šišek, výrobky ze šišek a listů, mlete sisky v omacce, mlete sisky v rajske omacce, mleté šišky v onacce, výrobky ze šišek fotografie, knedlíčky do polévky, masové knedlíčky do polévky, mleté maso ke svíčkové omáčce, zeleninova omacka, vínová omáčka recept, omacka recept, směs masa a zeleniny ny gril, vinova omacka priloha, zelenina co.vypada jak siska, šišky z mletého masa v rajské omáčce, akce.najdislevu

Suroviny:
maso vepřové mleté, smetana na vaření, cibule, solamyl, petrželka, sůl, pepř mletý, strouhanka, slanina gazdovská, zelenina kořenová, víno bílé, olej, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu