Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 434 kJ / 3 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,27 g |
Tuky | 223,82 g |
Vláknina | 22,35 g |
Cholesterol | 513 mg |
Sodík | 2,90 g |
Sůl | 6,95 g |
Sacharidy | 112,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme alespoň půl hodiny uležet.
Krok 2: Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno a kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
Krok 3: V širším kastrolu na lžíci oleje orestujeme slaninu. Přidáme nakrájené cibule, nastrouhanou zeleninu, sůl, kuličky koření a bobkový list. Promícháme, cca 3minuty restujeme a poté odstavíme na chvíli stranou.
Krok 4: Z uleželé masové směsi vytvarujeme větší “šišky“, které ze všech stran prudce na pánvi s trochou oleje osmažíme.
Krok 5: Osmažené maso naskládáme do kastrolu na zeleninu, pánev vypláchneme troškou horké vody a nalijeme k masu.
Krok 6: Přidáme víno, promícháme ode dna a přikryté poklicí dusíme slabým varem 15 minut.
Krok 7: Masové šišky ze zeleniny vyndáme na talíř, koření vybereme a vyhodíme.
Krok 8: Ponorným mixérem rozmixujeme celý obsah v kastrolu. Podle potřeby dochutíme solí, naředíme smetanou na námi požadovanou hustotu a necháme převařit.
Krok 9: Maso dáme nazpět do kastrolu, prohřejeme a podáváme. Jako příloha se hodí vařené brambory, knedlík, nebo rýže.
Zveřejněno 24. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zon6
Moje poznámka
Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zon6
Nejnovější recepty
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 1 hodinou
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Strouhaný koláč
Neregistrovaný před 4 minutami
Buchta z Hery
Neregistrovaný před 7 minutami
Staročeská pučálka
Neregistrovaný před 13 minutami
Nepečený dort s piškoty
Neregistrovaný před 15 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 17 minutami
Loupáky
Neregistrovaný před 18 minutami
Nafoukané trubičky
Neregistrovaný před 20 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Neregistrovaný před 21 minutami
Vajíčko v mikrovlnce
Neregistrovaný před 22 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Neregistrovaný před 22 minutami
Tématické fráze:
výrobky ze šišek,
vínová omáčka,
masove sisky,
výrobky z šišek,
výrobky ze šišek a listů,
mlete sisky v omacce,
mlete sisky v rajske omacce,
mleté šišky v onacce,
výrobky ze šišek fotografie,
knedlíčky do polévky,
masové knedlíčky do polévky,
mleté maso ke svíčkové omáčce,
zeleninova omacka,
vínová omáčka recept,
omacka recept,
směs masa a zeleniny ny gril,
vinova omacka priloha,
zelenina co.vypada jak siska,
šišky z mletého masa v rajské omáčce,
akce.najdislevu
Suroviny:
maso vepřové mleté,
smetana na vaření,
cibule,
solamyl,
petrželka,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
slanina gazdovská,
zelenina kořenová,
víno bílé,
olej,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
olej
Komentáře (16)