Kuře à la bažant
Voňavý recept na kuřecí maso na divoko. Vše v jednom pekáči. Stejným způsobem připravujeme doma i maso bažantí nebo kachní. Ale kuře je jednoduchá a rychlá jistota. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 208 kJ / 1 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,71 g |
Tuky | 126,84 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 15,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme spolu s máslem a veškerým kořením do pekáče.
Krok 2: Na sporáku na mírnějším plameni restujeme asi 10 minut, dokud vše nepustí svoje chutě a vůně.
Krok 3: Kuře osolíme a vložíme opéct do pekáče k základu. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C.
Krok 4: Pečeme 40 minut, během té doby maso obrátíme a nakonec odkryjeme a dopečeme.
Krok 5: Maso vyjmeme (udržujeme v troubě).
Krok 6: Pekáč přendáme opět na sporák a zprudka vydusíme na tuk.
Krok 7: Zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme, dobře rozmícháme a necháme půl hodiny provařit.
Krok 8: Pak maso vrátíme zpět a prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 26. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře à la bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zEz8
Moje poznámka
Kuře à la bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zEz8
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 7 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 32 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 41 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 46 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
kure a la bazant,
kuře ala bažant,
kuře jako bažant,
kuře a la bažant recept,
bažant recept,
recept kuře ala bažant,
vepřové ala bažant,
kuře alla bažant,
recept na kuře alá bažant,
kure ala bazant recept,
recepty kuře ala bažant,
a la bažant,
kuře recepty,
bazant recepty,
kuře ale bažant,
recept kuře a la bažant,
kuře a la bažant recepty,
pečené kuře a la bažant,
pečené kuře ala bažant s s kari kořením,
recepty kuře
Suroviny:
kuře,
slanina,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec,
rozmarýn,
máslo,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (29)