Domácí „Šmakoun“ s citronovým pepřem a petrželkou à la bílek v přestrojení
Šmakoun je skvělou volbou pro všechny, kdo hledají zdravý, nízkokalorický zdroj bílkovin. Připravit si ho doma není složité – stačí pár základních ingrediencí a trochu času. Užijte si čerstvost a kvalitu, kterou jen domácí výroba může zajistit.
Suroviny pro 1 dávka
celkem 120 g zhotoveného produktu
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 657 kJ / 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,79 g |
Tuky | 48,88 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 4,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nachystáme 2 hrnce. Větší na vodní lázeň a menší, který vymažeme olejem.
Krok 2: Do bílků dáme zelené bylinky, citronový pepř, sůl a vidličkou opravdu jen velice lehounce promícháme.
Krok 3: Takto připravené bílky vlijeme do olejem vymazaného hrnce. Hrnec přikryjeme pokličkou a vložíme do většího hrnce s vroucí vodou.
Krok 4: Ve vodní lázni slabým varem vaříme 10-15 minut, dokud bílky neztuhnou.
Krok 5: Obracečkou vyjmeme „šmakouna“ z hrnce, podle potřeby nakrájíme na nudličky, nebo kostky a můžeme servírovat.
Zveřejněno 26. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí „Šmakoun“ s citronovým pepřem a petrželkou à la bílek v přestrojení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2lz
Moje poznámka
Domácí „Šmakoun“ s citronovým pepřem a petrželkou à la bílek v přestrojení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2lz
Nejnovější recepty
Snídaňové slané muffiny s cottage
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové medailonky z panenky na česneku
Přidáno před 2 hodinami
Myslivcova játra
Přidáno před 3 hodinami
Bakoňské vepřové karé
Přidáno před 3 hodinami
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Plněný vepřový bůček s jarní nádivkou
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Jídelníček čínského diktátora Mao Ce-tunga: Rybí hlava plněná tofu, prorostlý bůček a pálivá paprika ke každému jídlu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Sharkie před 14 minutami
Domácí chléb II.
Petulice před 36 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Lukrejka před 1 hodinou
Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Antonausprag před 1 hodinou
Letní špagety
spodkalsky před 3 hodinami
Tvarožník s drobenkou
Surmei před 3 hodinami
Tvarohové šátečky s jablky
esstelle před 4 hodinami
Jednoduchý koláč s tvarohem
Mirek22 před 4 hodinami
Naložený Romadúr na topince
Zezik před 4 hodinami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
kimil před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí šmakoun,
šmakoun jak vyrobit,
jak vyrobit domací šmakoun,
jak vyrobit šmakoun,
jak si doma vyrobit šmakoun,
šmakoun z bílků,
jak si vyrobit šmakouna,
váha bílku,
šmakoun z bílků postupy,
šmakoun výroba,
jak vyrobit šmakouna,
jak vyuzit bilky,
vařený bílek,
jak vypadá šmakoun,
šmakoun na sladko,
kolik váží bílek,
jak si vyrobit šmakoun,
co s vaječným bílkem,
zbylé bílky,
co s prebytem bilu
Suroviny:
bílek,
petržel,
pepř citronový,
sůl,
olej
Komentáře (22)