Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na citrusech a citronovém pepři, připraveno v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 velké(3 decentní :-) )

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 326 kJ /
795 kcal
Bílkoviny92,11 g
Tuky31,02 g
Vláknina6,64 g
Cholesterol 293 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy33,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do opláchnutého a osušeného masa vetřeme pepř a citronovou kůru. Do mikrotenového sáčku dáme pomerančovou šťávu s olejem a okořeněné maso. Pokusíme se ze sáčku vysát co nejvíce vzduchu a sáček těsně nad masem pořádně zauzlíme. Krok 2: Maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny. Pokaždé, když půjdeme kolem lednice, můžeme opatrně sáček s masem promnout, ale úplně postačí toto udělat 2-3 krát za den. Poté maso z marinády vytáhneme a dáme na pánev do rozehřátého másla ze všech stran prudce osmahnout. Krok 3: Přichystaný čtverec alobalu vložíme do hlubokého talíře a osmahnuté maso položíme na alobal (v hlubokém talíři proto, aby se nám pak maso dalo do alobalu pěkně zabalit). Krok 4: Do pánve do výpeku nalijeme marinádu ze sáčku. Přidáme pomerančovou šťávu, sojovou omáčku, sůl a necháme převařit. Vše nalijeme na maso a alobal opatrně zhora zabalíme do uzlíku. Krok 5: Do papiňáku (tlakového hrnce) nalijeme 300 ml horké vody, položíme pařák na napařování knedlíků na něj položíme alobalový uzlík s masem. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 25 minut. Po této době odstavíme z plamene a necháme pozvolna dojít. Krok 6: Hrnec otevřeme, uzlík nejlépe pomocí chňapky vytáhneme a rozbalíme. Postupujeme opatrně, aby nás neofoukla pára. Všechnu šťávu přelijeme do pánve a maso ještě na chvíli zabalíme do alobalu, aby nevystydlo. Krok 7: Šťávu uvedeme k varu a za stálého promíchávání necháme zredukovat na hustější konzistenci. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme horkou šťávou. Na přílohu se hodí různě upravené brambory.

Zveřejněno 27. 2. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Inspirací k tomuto chutnému jídlu mi byl můj dřívější recept

http://www.toprecepty.cz/recept/32634-hovezi-na-po...

Jako příloha byly opět“brambory z papiňáku“podle Isindy, které jsou u nás velice oblíbené a jsou výborné i jako šťouchané

http://www.toprecepty.cz/recept/13016-brambory-z-p...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na citrusech a citronovém pepři, připraveno v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2owv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na citrusech a citronovém pepři, připraveno v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2owv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Dana61:Danuško,díky:-K

Aničko, to je zase božský pohled:yes::-D mám hrozný hlad:-p;-)

Díky všem;-):-K:-K

cathleen:Ivi,původně byla nastrouhaná kůra jen z poloviny citronu,ale bylo to málo:-8Ale vím,že někomu stačí opravdu jen"ovonět".Moje maminka ji nesnese ani v cukroví:-)

Zajímavé, ovoce k masu moc nemusím, ale ty pomeranče...:yes:

Možná bych, pro nás, dala méně kůry (u nás jí stačí jen lehounce ovonět), ale jinak moc hezky vypadající recept!:yes:

:yes::yes::yes:

Moc pěkné plecko:-p+:yes: parádní-lákavá fotka :yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová plec recepty, maso v citrusech, recepty z vepřového plecka, recept na vepřové maso vařené v mikrotenovém sáčku, vepřová plec s peprem, vepřová pečeně do papinaku, brambory z papinaku s masem, recepty na vaření v papinaku, vepřová plec mikrotenový sáček, mikrotenový saček dala do trouby, video recept veprove maso v papinaku

Suroviny:
plec vepřová, pepř citronový, citron, šťáva pomerančová, olej, máslo, šťáva pomerančová, sůl, alobal

Přidat fotografie receptu