Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak s jemnou máslovou brokolicí ( aneb " za 20 minut obědváme" )

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 333 kJ /
319 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky33,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí plátky dáme do mísy, posypeme kořením, zalijeme olejem a promícháme. Necháme stranou chvíli odpočívat. Krok 2: Brokolici očistíme a rozebereme na malé růžičky a dáme je do cedníku. Krok 3: V kastrolu přivedeme k varu dostatečné množství vody a stáhneme z ohně. Krok 4: Do vody ponoříme cedník s brokolicí a necháme asi 5 minut blanšírovat. Krok 5: Poté propláchneme studenou vodou z kohoutku a necháme na cedníku okapat. Krok 6: Mezitím rozpálíme nepřilnavou pánev, vložíme maso i s olejem a plátky po obou stranách opečeme tak, aby uvnitř zůstaly šťavnaté, ale ne krvavé. Krok 7: Hotové steaky vyjmeme, do výpeku vlijeme asi 2 lžíce balzamikového octa a necháme chvíli svařit. Krok 8: Nyní můžeme přidat malinko (max. půl lžičky ) hladké mouky, opražíme ji, zalijeme trochou vývaru a šťávu necháme provařit. Krok 9: Slijeme ji na odložené maso nebo zvlášť do kastrůlku, do pánve dáme plátek másla, česnek a okapanou brokolici. Krok 10: Vše společně chvilku restujeme a nakonec osolíme. Krok 11: Maso na talířích přelijeme šťávou a brokolici podáváme jako přílohu. Můžeme přidat ještě vařené brambory, hranolky apod.

Zveřejněno 1. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s jemnou máslovou brokolicí ( aneb " za 20 minut obědváme" )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAqw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s jemnou máslovou brokolicí ( aneb " za 20 minut obědváme" )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAqw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

naprosto úžasný pohled:yes::-D

Danca: Já ten “nezralý květák“ nemusim,ale mamča ho má ráda:-D

jarda Kadic: přesně! Jen jsem to musela "vychytat". Když jsem tak vařila poprvé právě brokolici, v návodu jsem si přečetla, že se má vařit 3-4 minuty. Dala jsem na 3 a půl ( kompromis, no...:-D ) ... a z pařáčku jsem pak vybírala lžící brokolicovou kaši..:-//:-D

Danca: Jasnačka,para je nejlepší, zeleninka neztratí barvu:yes::yes:

jarda Kadic: Já mnohem častěji vařím zeleninu v páře v multifunkční troubě;-)

Patricie: jé, já jsem tam to ochlazení zapomněla napsat:-O:-D. Napravim to;-)

Danca: Blanšírování:jeden druh zeleniny vhodíte do hodně osolené VAŘÍCÍ vody a vaříte na “skus“.Vyjmete a prudce ochladite.
Potom už stačí jen prohřát;-)

Kdyby byla blanšírovaná, musela by se rychle ochladit. Já se nechci hádat, ale takový je postup u blanšírování.

Patricie: opravdu je blanšírovaná, kdyby byla vařená, musela by se VAŘIT:-)

Ta brokolice je vařená, ne blanšírovaná, to pro začínající kuchařky.

Tématické fráze:
steak s brokolici, brokolice na másle, blansirovana brokolice, kuřecí s brokolicí, kuřecí steak, blanšírovaná zelenina, steak z brokolici, kuřecí steaky-recept, kureci steaky, kuřěcí steak recepty, recepty z kuřecího steaku, recepty na kuřecí steaky, kuřecí steak recept, blanšírovaná brokolice z kuřecím masem, blanšírovaná zelenina na másle, kuřecí steak s máslovou zeleninou, blanšírovaná zelenina koření, blanšírování osolená vod, kure 20 minut, kureci steak s

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, olej, koření na steaky, balsamico, voda, mouka hladká, brokolice, máslo, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu