Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno na pivě

Pečené vepřové koleno na černém pivu je opravdovou pochoutkou, která se hodí nejen na různé oslavy. Odměnou za delší přípravu vám bude krásně se rozpadající šťavnaté maso. Jeho chuť je opravdu znamenitá.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 382 kJ /
1 047 kcal
Bílkoviny18,92 g
Tuky39,49 g
Vláknina36,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,50 g
Sůl3,60 g
Sacharidy120,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na jemno. Krok 2: Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek. Zarolujeme a dobře svážeme provázkem. Krok 3: Vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, zasypeme hrubě krájenou cibulí, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Krok 4: Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do trouby při 180 °C na cca 1 až 1,5 hodiny. Krok 5: V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme alobal a maso dopékáme na barvu a do křupava. Krok 6: Veškerou šťávu s rozpečenou cibulí slijeme do hrnce, zredukujeme a lehce dohustíme jíškou nebo chlebovou střídkou. Podle potřeby dochutíme. Z masa odstraníme provázek. Krok 7: Prokrojené koleno podáváme se šťávou a brambory. Doplníme hořčicí a strouhaným křenem.

TIP: Domácí zabijačkové dobroty

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oON

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oON

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3:yes::yes::-K

pravě je ve výrobě ještě pul hodky podle vůně bude vyníkající

Dovolím si přidat foto. Koleno je vynikající!!!:-)

Vepřová kolena dělám často,ale ted jsem to udělal podle tohoto receptu na šedesátinách mé kamarádky a nemělo to chybu. Jen jsem pozoroval,jak si všichni mlaskaj. Opravdu skvělí.

že já pitomec ten recept četl. Večer jsem měl jít s kamarády na pivo, to kolínko jsem si chtěl udělat na večeři jako "základ" pro konzumaci alkoholu. Koleno jsem upekl, ochutnal - CELÉ jsem ho sežral. Pak mi bylo těžko a večer jsem nikam nešel. Za psaní takových receptů by měli autory odstřihnouz od netu:-))

Hani, to je nádhera! Kolínko, jako malované, koukám, že na černém pivku, tak uvidím, to moje je půl na půl světlé i tmavé;-):yes::yes::yes:

To známe:-p HankoPu, díky za připomenutí, to se zase bude ten můj olizovat:-p My doma máme s bramborem a čerstvým křenem:yes:

Vepřové koleno, to je prostě velká pochoutka:yes: na černém pivu jsem ho ještě nedělala a je fakt výnorný:yes::yes::yes: my ho máme nejradši jen tak s chlebem a pivem:yes::yes::-D +

Tématické fráze:
koleno na černem pivu, vepřové koleno pečené na pivě, grilovane koleno podle pohlreicha, pečené koleno podle polreicha, koleno recept, recept na vynikající grilovaná kolena, naložené pečené koleno na pivu, koleno na cernem pive, jak naložit koleno, recepty z vepřového kolena, pečené koleno na pivě, uzené koleno na pivu, pečené koleno na pivě pohlreich, recept koleno, uzene pecene koleno na cernem pivu recept, nejlepší pečené vepřové koleno marinované, pečené koleno bez kosti, recept na koleno, vykoštěné koleno, pečené vepřové koleno s kostí

Suroviny:
koleno vepřové, pivo černé, česnek, cibule, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, kmín celý, voda, jíška tmavá instantní, pepř mletý, sůl, hořčice, křen

Přidat fotografie receptu