Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cannelloni s celerem a nivou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 264 kJ /
1 497 kcal
Bílkoviny51,74 g
Tuky131,38 g
Vláknina12,15 g
Cholesterol 909 mg
Sodík 2,56 g
Sůl6,31 g
Sacharidy20,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny chvíli povaříme ve slané vodě na skus. Vyndáme na tác a než zchladnou, nastrouháme na jemno celer a sýr, promícháme se zakysankou, opepříme, ochutnáme, dosolíme, přidáme pro barevný efekt hrášek a petrželku. Místo hrášku můžete přidat posekané vlašské ořechy. Krok 2: Směsí opatrně malou lžičkou naplníme cannelloni a vyskládáme je do máslem vymazané zapékací misky. Smetanu s vejci prošleháme, lehce osolíme, okořeníme a nalijeme do misky na těstoviny. Se solí opatrně, sýr je slaný. Krok 3: Misku zakryjeme alobalem a vložíme do trouby, pečeme na cca 170°C asi půl hodiny, až bude obsah misky tuhý. Potom sundáme alobal, posypeme sýrem a odkryté ještě asi 10-15 minut dozlatova dopečeme.

Zveřejněno 7. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cannelloni s celerem a nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xrl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cannelloni s celerem a nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xrl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

hosta:Věřím;-)Mě všechny zapékané dobroty chutnají více až další den a mnohdy ani neohřívám:-))

:-p to vypadá lákavě:-K

Anna Kocikova: je to dobré i studené;-)

Teda,Jiti,s tím celerem to musela být mňamina:-p:-K

hosta:Tak teď je to jasné a máš pravdu, když jsem je kdysi dělala poprvé, tak jsem musela ještě omáčku přidělat, aby byly zakryté;-)

radiator: já vím, ale nevěděla jsem, jak moc budou pokryté:-)) - kousek nahoře koukal a to by bylo tvrdé;-)

radiator: Také je předem nevařím, tuto celerovou variantu ráda vyzkouším +4:-p:-K:yes:

Celer mám ráda a modré sýry též:-p:yes: Ty ořechy bych tam klidně ještě přidala;-) Tip-canelloni se nemusí předem uvařit a tím je i jejich plnění snadnější. Když se v zapékací míse zalijí tou smetanovou omáčku, tak za tu dobu pečení změknou.

Jitko, já - asi na rozdl od zdejší většiny:-)) - nemusím Nivu v tepelné úpravě, ale tady by mi chutnala;-):-):yes:+3

Tématické fráze:
celer recepty, recepty s nivou, recepty z celeru, cannelloni plněné celerem a sýrem, těstoviny s nivou a celerem, recept na cannelloni, cannelloni recept, těstoviny s celerem, těstoviny cannelloni, recepty s celerem, celer- recepty, zapékaný celeru s s nivou, celerové recepty, recepty celer obrázky, celer-recepty, cannelloni v receptech, caneloni se smetaně, jak uvařit cannelloni, těstoviny s celerem a sýrem, lasagne s celerem a nivou

Suroviny:
cannelloni, celer, sýr niva, hrášek mražený, petrželka, sůl, pepř, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, vejce, ořech muškátový, sůl, máslo, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu