Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovičkový marinovaný minutkový plátek s volským okem v paprice

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 679 kJ /
1 118 kcal
Bílkoviny60,14 g
Tuky43,33 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 530 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy114,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté, osušené plátky masa po obou stranách naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při opečení nekroutily. Krok 2: Do nádobky s víkem dáme suroviny na marinádu, prošleháme a přidáme plátky masa. Krok 3: Nádobku uzavřeme a necháme nejlépe přes noc v lednici. Krok 4: Poté maso z marinády vytáhneme, osušíme a prudce opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Opékáme přibližně 4 minuty z každé strany. Krok 5: Do pánve dáme nanejvýš 2 plátky. Při větším množství by maso začalo pouštět šťávu a neopeklo by se. Krok 6: Mezitím na druhou pánev s rozehřátou lžičku oleje společně s máslem položíme ukrojené kroužky paprik. Krok 7: Do každého kroužku opatrně vyklepneme vejce, malinko osolíme a opepříme a usmažíme, jako klasické volské oko. Krok 8: Na talíři ozdobíme zeleninou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem, nebo s bramborem.

Zveřejněno 9. 3. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Odkaz na použité koření : http://www.rojikovokoreni.cz/carodejka/p93, ale klidně můžete použít i jiné, které máte rádi.

Já jsem na dochucení na talíři použila sladkou chilli omáčku.

Do podobných přidávám recept od Ivulinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičkový marinovaný minutkový plátek s volským okem v paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O2vg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičkový marinovaný minutkový plátek s volským okem v paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O2vg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Aničko,dnes jsem ti dělala volské oka v paprice..

savlinka: Janičko,děkuji:-8:-KNa fotce to máš moc mile a hezky naaranžované:-*:yes:

aranosi:mika59:ivulinka:Děkuji všem:-K:-)

Ivulinko,Tvůj rcp jsem přidala do podobných,protože hodně podobný opravdu je:yes::-))
Já ke každému"minutkovému" masu,když není žádná příloha,ani pečivo,udělám volské oko,aby se žaludek zasytil;-)Naštěstí tak rozežraní nejsme moc často:-))

:-*:-p +11

Aničko, dělám hodně podobně, a je to veliká dobrota, ostatně jak vidím, tak je můj recept v podobných. Tobě bodík:yes:

Volské oko a masíčko super :yes:

Děkuji všem:-KJsem ráda,že Vás recept zaujal;-)


sikulka7:S koprem jsem ještě nezkoušela,díky za tip:-p:-KNěkdy do kefírové marinády dávám kromě prolisovaného česneku i najemno nastrouhaný zázvor+mletý zázvor a nakládám porce kapra,nebo krkovice.Poté smažím obalené v klasickém trojobalu.Chuťově moc dobré:-)http://www.toprecepty.cz/recept/33942-kapr-v-kefir...

Mňam:-):yes:

To máš moc pěkné a určitě výborné:-D:-D:-D:-D:-D

Vypadá to nádherně, dělám obdobnou marinádu - kefír+kopr+sůl+cibule, hlavně v ní marinuju maso na šašlik na gril venku, je to úžasná chuť (mám recept od kamarádů z Uzbekistánu). Dá se použít i na masa připravovaná doma. Tohle se mi tak líbí, že určitě vyzkouším. :yes::-p

:-p:yes:

hosta:Jituško,díky:-K:-Dno a hlavně,když jsou někde jen dva a udělají si 4ks masa bez přílohy:-D:-DMy ani to pečivo nejíme:-8

Ty jsi můj člověk:-D - takhle nějak se od vánoc stravujeme, prokládáme zeleninou a doufáme, že něco shodíme. :-))

Tématické fráze:
příloha volské oko, platek s volskym okem, hovězí plátek s volským okem, minutkove plátky krkovička, maso na prudko s volskym okem, minutkové plátky z krkovice, minutka recept, kuřecí plátek s volské oko, vepřové platky s volskym okem

Suroviny:
krkovice vepřová, paprika čerstvá červená, vejce, olej, máslo, sůl, pepř mletý, kefír, česnek, koření čarodějka, paprika čerstvá červená, cibulové kroužky, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu