Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný koláč ve skle

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 264 kJ /
1 736 kcal
Bílkoviny23,72 g
Tuky73,45 g
Vláknina18,13 g
Cholesterol 217 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy235,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce, pokrájené na kousky, promíchané, nasypeme do skleniček. Lepší jsou větší kousky, já měla i lesní jahody, ostružiny, to je myslím moc drobné. Krok 2: Příště bych volila nakrájené zahradní jahody, třešně atd. klidně i mražené nebo okapané kompotované. Lepší to asi nebude, ale určitě hezčí. Sklenice by měla být skoro plná. Krok 3: V misce smícháme sypké přísady a ovoce ve sklenicích prosypeme tak, aby směs propadala mezi jednotlivými kousky a byla zároveň s ovocem. Skleničky by měly být plné tak 3 cm od horního okraje. Na obsah sklenic položíme kousek ukrojeného másla. Krok 4: Otevřené sklenky umístíme do vhodné nádoby - třeba do dortové formy, můžeme kolem obsypat třeba fazolemi nebo zmačkaným alobalem, abyste měli jistotu, že se nezvrhnou. Mně se vešly do formy na biskupský chlebíček. Krok 5: Pečeme asi 40-45 minut na 160°C. Máslo přestane "bublat" a úplně se vsákne. Necháme vychladnout, doplníme zakysanou smetanou (na 4 skleničky jsem rozdělila malý kelímek neslazené zakysanky) uzavřeme víčkem a uložíme do lednice.

Zveřejněno 13. 3. 2015

Poznámka autorky hosta

Zdroj: podle "Čarujeme" - upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč ve skle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0BN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč ve skle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0BN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Vanilka: souhlasím, pro mě naprosto nepřijatelné. S prominutím odpudivé. Když upeču do zásoby,dám do krabičky a do mrazáku. Momentálně borůvk. koláče. Večer vyndám na snídani a ráno k odpolední kávě a nemá to chybu. vč. přepravy.Tohle bych si nedovolila předložit ani rodině.

Přiznám se, že mě to šokovalo. Vždy se snažím, aby se dalo "jíst i očima" - tohle vypadá strašně.A pokud bych chtěla ušetřit čas a opravdu si pochutnat,výhodou koláče je, že se dá upéci a zamrazit a pak chutná jak právě upečený..Omlouvám se, ale jen z pohledu se mi zvedá žaludek. Věřím, že to bude dobré, ale tohle je z mého hlediska plýtvaní časem i surovinami. Nedovedu si představit, že bych předložila rodině a už vůbec ne návštěvě.Pro mě první recept, kterému dávám NE.

Kiki Love: díky za odkazy - ten druhý je přesně to, co jsem dělala:-)), jen vypadá s větším ovocem lépe:-D

Kiki Love 25. 3. 2015 03:48
Hosta nejde jen o sklenice, do kterych se postupne skladaji hotove naplne, samozrejme, ze i takovych je tady prehrsel, ale podivej se treba tady na tyhlety, pohledala jsem neco pro tebe, muzes si to vyzkouset, mas to tady i s recepty. At se ti dari!:yes::-)
www.youtube.com/watch?v=sPBZQZrDawA
www.yummly.com/recipe/Cakes-in-a-Jar-506525
www.yummly.com/recipe/external/Peach-Pies-in-a-Jar-629479

Kiki Love: ano, na Floridě si to objednávají lidé z obchodu - ale jde jen o sklenice, do kterých se postupně skládají hotové náplně, tak jak ukazuje uvedený odkaz. To může být opravdu hezké a dekorativní. Tento moučník je ve sklenici přímo pečený, to třeba brzy dorazí i k vám - svět je velmi globalizovaný;-)

Kiki Love 24. 3. 2015 20:18
Jak se tam pro Boha ziveho vloudila ta email adresa???:-//

Kiki Love 24. 3. 2015 20:15
Tady si to u nas objednavaji lini lide z obchodu, ti kterym se nechce nic pect a nebo ti mene zrucni. Kdo to umi krasne udelat (to nesmi byt v te sklenici jako "matlala a patlala"), tak to i prodava, ale musi to byt skutecne krasne hned na 1. pohled a lakave, miralove840@yahoo.compekne barevne, pak to muses Vanilka nekomu treba i podarovat jako maly darecek, nebo to tady take frci na ruznych party, ted uz je moda z tech zavarovacek i popijet kavu, vino, nebo nealkoholicke napoje (USA), to k vam ale take urcite brzy dorazi.:-D:yes:

www.mybakingaddiction.com/red-velvet-cupcakes-in-a-jar/

www.pinterest.com/pin/376332112588251742/

Wikki::-?

Nevím jestli si děláte srandu? :-//

Vanilka: Myslím, že rozdíl je jednak ve struktuře, protože máslo, které při pečení steče na ovoce a sypkou směs moučník víceméně usmaží, pak taky v tom, že když zavřeš ještě horké, konzervuješ tak, že i po pár dnech je jako čerstvé oproti buchtě z krabičky.

Možná se na mě budete zlobit, ale k čemu je to dobré? Když pominu to, že to nevypadá příliš lákavě, tak klasická buchta nakrájená na kousky a uzavřená např. v krabičce je také docela "mobilní", ne?:-p Tímto se nechci do nikoho navážet, jen by mě zajímalo, zda tento moučník opravdu má nějaké výhody...:-K

hosta: jasne jasne...ja len, ze aj toto je riesenie...ja som to dala do takej banatej a bolo to ;-)nefotitelne

vybusna: To jsou moc krásné skleničky, ale když nejsou, nic se neděje, tohle se jí jako jednotlivé porce lžičkou přímo ze skla

magdalenka: otvorené, samozrejme;-) Já to tam dopíšu:-)

Jitka, prosím - asi moja otázka zas vyznie divne, pečie sa to zaviečkované? Myslím, že otvorené (ak do toho pridávaš ešte tú smotanu), ale preventívne sa pýtam...

podla mojich skusenosti, doporucujem rovny pohar...napriklad nieco podobne
http://static.zlacnene.sk/foto/vyrobky/628000/6277...
Ten moj zavarany kolac mal vydrzat niekolko tyzdnov, tak som to nastajlovala do krasneho pohara, aby som to mohla nadherne odfotit po tej dobe. No a vobec mi nedoslo, ze ako to budem odtial vyberat...:-8 Ked som ho robila druhykrat, tak z rovneho pohara vybehol ako po masle a rozkrajala som ho ako roladu. btw....ten moj kolac skutocne po 3 tyzdnoch (ale som ho pre istotu drzala v chladnicke) bol uplne normalny, ako cerstvy. Naopak sa mi zdalo, ze bol taky ...chutovo vyraznejsi, ja som robila karamelovy a ani keby som zaroven s tym kolacom jedla aj karamelku.
Pre zamestnane mamicky je toto celkom fajn riesenie. :yes:

hosta::-D:-D

casino::-D souhlas, pod sklem je půvabná asi jen Sněhurka:-D

My cosi podobného fasovali na vojně jako dezert v tzv. KáDéčkách:yes: Mě užije na sladké, tak jsem se soudruhy ve zbraní měnil za masové konzervy... Obsahovalo to i kandovanou mrkev a skrzeva typickou barvu se tomu říkalo zde nepublikovatelným názvem:-8 ale nutno říci, že v plechu to bylo pohlednější, než tady ve skle:-D

:-Ofakt jako čarování:-D skvělý nápad:-p+:yes:

Kateřina Šrámková 14. 3. 2015 16:47
Hned jsem si to opsala a co nevidět to zkusím, vypadá to moc dobře a není to pracné díky moc se mi to líbí:-Kkjsramkovi@seznam.cz

Veronika.Hrozna: doplnila jsem do receptu;-) - na ty čtyři sklenky jsem rozdělila jednu zakysanku, dala jsem, když vychladlo a pak zavřela a šup do lednice. Zakysanka tam hezky zatuhla. Již jsou pryč - dnes bylo ještě lepší;-):-))

hosta:Hostičko promiň,že vyzvídám,ale kolik tam té smetany dáš ? A dává se tam po upečení hned, nebo až potom,když to jdeš ":-Dprověřovat a kádrovat " :-Dlžičkou:-?:-p

Veronika.Hrozna: už jsem doplnila - je to podle chuti, když je ovoce hodně sladké, jako jsem měla já, stačí jen zakysanka, může být i doslazený tvaroh, jogurt, pribiňák - jak je ctěná libost;-)

V surovinách chybí smetana a i to kolik na to dáváš lžíci ,dvě ???:-p
Já to zkusím! Bodík letí.;-)

Tak to zírám:-O,ale proč nee. Člověk se stále učí.:yes:;-)

chtěla bych to vyzkoušet, ale bojím se, že mi skleničky v troubě prasknou. Nemám přilít do nádoby trochu vody?

To je príma nápad, takový skoro crumble ve sklenici :yes::-p. Znám jen různě obmměněné klasické těsto ve sklenici, tohle je jednodušší na výrobu :yes:

vypadá to super, určitě brzy vyzkouším, dávám bodík :-)

Super vychytávka :yes::yes:

Simona Kucerova: a krom toho je to děsně rychlý:-D

Koukám jako blázen:-O:-O:-Oto je super vychytávka,to se mi líbí;-):yes:to si bodík zaslouží;-):yes:+

No, není to moc fotogenické, ale je to fakt výborné - příště fotku vyměním. Mj. ten přidaný "podobný" je podobný asi jako bábovka bublanině. Pravda - je podobná asi sklenice a že se oboje peče, což bábovka s bublaninou taky:-))

Príma nápad:-p:yes:Receptík se mi líbí:-K

Koláčkům ve skle i jeho autorce posílám 7. bod, též by mi přišel vhod ;-):-):-K:yes:

:yes: výborný nápad a vypadá to chutně

To jsou věci:-O super:-):yes:+3

Výborný nápad, toto som ešte nevidela. :yes: Hodí sa to, ak človek niekam ide. ;-):yes:

Tématické fráze:
koláč ve sklenici, ovoce kiki, kikí ovoce, moucnik ve sklenici, moučníky do skla, moučník ve skle, koláč do sklenice, koláč ve skle, koláč pečený ve sklenici, buchta ve skle, spaldovy kolac ve sklenici, pečeme v zavařovacích sklenicích, peceny kolac ve skleničce v troube, pinterest nápady na jaro, ovocný koláč ve sklenici, koláč v zavařovací sklenici, buchta pecena v zavarovacich sklenickach, moučníky do skleničky, buchty ve skle, jak vypada ovoce kiki

Suroviny:
ovoce, mouka polohrubá, cukr hnědý, prášek do pečiva, sůl, máslo, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu