Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka se slaninovou křupinou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radiator radiator

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 065 kJ /
255 kcal
Bílkoviny23,93 g
Tuky1,74 g
Vláknina25,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 93 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy24,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a omyjeme. Brokolici rozkrojíme na čtvrtky, cuketu nakrájíme na kolečka, mrkev rozpůlíme a vložíme do hrnce s vodou-asi 1,5 litru. Přidáme kostku zeleninového vývaru a přivedeme k varu. Vaříme cca 30 minut. Krok 2: Mezitím si na suché pánvi opečeme z obou stran plátky slaniny. Krok 3: Polévku odstavíme z plotny, část zeleniny vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Krok 4: Zbytek polévky rozmixujeme, přidáme smetanu, propasírovaný česnek, pepř, sůl, nakrájenou zeleninu a ještě chvíli povaříme. Krok 5: Na talíři polévku posypeme pažitkou nebo petrželkou a na kraj položíme plátek křupavé slaniny.

Zveřejněno 18. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka se slaninovou křupinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnmA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka se slaninovou křupinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnmA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
slaninové noky do polévky

Suroviny:
brokolice, cuketa, mrkev, vývar zeleninový, smetana, česnek, slanina anglická, pažitka, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu