Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinový koláč s bílou čokoládou

Tento krásný malinový koláč zaujme hned na první pohled a nezklame vás ani svou chutí. V náplni se skvěle doplňuje sladké malinové želé a lahodný krém ze smetany a bílé čokolády, ochucený vanilkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby mražení a chlazení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby mražení a chlazení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 736 kJ /
4 239 kcal
Bílkoviny84,88 g
Tuky201,10 g
Vláknina35,12 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 286 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy504,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Do prosáté mouky přidáme máslo nakrájené na kousky, cukr, žloutky, citronovou kůru a vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na 30 minut do lednice. Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Krok 3: Z těsta vyválíme plát a vyložíme s ním formu o průměru 20 cm tak, aby přesahovalo přibližně 4 cm i na boky formy. Na těsto do formy dáme pečicí papír a ten zatížíme luštěninami, aby těsto při pečení nesjelo z boků formy. Pečeme po dobu 15 minut. Poté papír s luštěninami odstraníme a pečeme dozlatova. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Malinové želé: Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody. Maliny rozmixujeme tyčovým mixérem. Používáme-li mražené, necháme je předem rozmrazit. Malinové pyré propasírujeme přes síto kvůli odstranění semínek. Krok 5: Část malinového pyré dáme společně s cukrem zahřát, dokud se cukr nerozpustí. Do horkého malinového pyré dáme nabobtnalou a přebytečné vody zbavenou želatinu. Mícháme do úplného rozpuštění želatiny. Do malinového pyré se želatinou přidáme dvě lžíce studeného malinového pyré, promícháme a za stálého míchání nalijeme pyré se želatinou do studeného malinového pyré.
Malinovou směs nalijeme do formy o průměru 18 cm, necháme ztuhnout v lednici a poté dáme zamrazit do mrazáku. Krok 6: Krém z bílé čokolády: Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Čokoládu nakrájíme na malé kousky. Z poloviny vanilkového lusku seškrábneme semínka. Mléko, vanilkový lusk se semínky a polovinu cukru společně zahřejeme. Žloutky a druhou polovinu cukru vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přiléváme horké mléko do žloutků. Za stálého míchání dáme zahřát směs mléka a žloutků, teplota by neměla přesáhnout 83 °C, aby se žloutky nesrazily. Odstraníme vanilkový lusk. Krok 7: Horkou směs nalijeme na pokrájenou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se nespojí. Nakonec přidáme nabobtnalou a vymačkanou želatinu, dobře promícháme, dokud se želatina nerozpustí. V případě, že se čokoláda nebo želatina zcela nerozpustily, zahřejeme směs nad párou. Necháme zchladnout. Smetanu vyšleháme do tuha a zlehka ji vmícháme do předešlé zchladlé směsi. Krok 8: Do vychladlého korpusu vložíme zmrzlé malinové želé a na želé nalijeme čokoládový krém. Hotový koláč dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí krému ozdobíme vršek koláče čerstvými malinami.

TIP: Jak pracovat s želatinou

Zveřejněno 20. 3. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový koláč s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O2nG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový koláč s bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O2nG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Vyzkousela jsem jenom ten krem z bile cokolady a je vyborny, dekuji za recept. Pridala jsem trochu brandy a nalila krem do silikonove formy, dala zmrazit a polila zelatinovou polevou. Vyborna chut a dobra struktura kremu!

Koláč vypadá luxusně a to naaranžování je prostě nádhera :yes:

Krásný servis, <3
Musim vyzkouset vas recept<3

:yes:

Anna Kocikova: :-D Děkuji :-K Což poštovné, ale když vidím jak zacházejí s balíky, tak nechci domyslet v jakém stavu by asi došel :-S

Jiříku opět jsi nezklamal:-*To je nádhera:-p:-K:yes:
Uděláš mi ho,prosím,k narozeninám:-*(Jen nevím,kolik by stálo poštovné z té dálky:-D)

jarkave, maiva: Děkuji :-K

Nádherné:-O:-p+:yes:

:-K:-K +16:yes::yes:

pipre: :yes:

Přidala jsem jen další foto mého způsobu, jak to udělat, aby se nezbortily boční strany při pečení, protože jsem neměla tolik fazolí :-) Použila jsem k tomu pečící papír několikrát složený, aby to bylo dostatečně pevné. Poté jsem kraje zasunula do sebe a průměr přizpůsobila formě. Ten papírový lem jsem pak vložila do formy před těsto, aby nespadlo. Dovnitř na těsto na dně jsem dala také papír, ať se to peče rovnoměrně. Po zapečení jsem jen papíry odstranila.

zizala: Děkuji :-K

Krása včetně aranžmá, jako ostatně vždy :yes:

mata3636, hosta, Betyna, tejaja: :-K Díky moc za komentáře :yes:

pipre: :yes: To si zaslouží potlesk. Koláč se ti povedl na 1 ;-) Jsem rád že jsi našla odvahu a pustila jsi se do toho a že chutnal :-K

Tématické fráze:
malinový koláč, krém s bílou čokoládou, čokoládový koláč s malinami, malinový koláč s bílou čokoládou, kolac s malinami, malinový koláč s želatinou, kolac s bilou cokoladou, malinove pyre, vanilkový krém s bílou čokoládou, recept malinovy kolac, malinový želé dort, vanilkový krém s malinami a bílou čokoládou, malinovy krem s bilou čokoládovou, tvarohový koláč brusinkami a bílou čokoládou, malinový koláč s zele, malinový koláč se želatinou, krém do dortu s bilou čokoládou, tncz nova, čokoláda a zelatinou, malinové řezy krém s bílou čokoladou

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, mouka hladká, žloutek, citron, maliny, cukr, želatina, mléko, lusk vanilkový, žloutek, cukr, želatina, smetana ke šlehání, čokoláda bílá, maliny

Přidat fotografie receptu