Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bigos podle Majky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 220 min

220 min (220 min příprava)

Suroviny

Porce: 40-50

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie53 586 kJ /
12 808 kcal
Bílkoviny1 600,30 g
Tuky562,84 g
Vláknina138,40 g
Cholesterol 3,35 g
Sodík 52,37 g
Sůl129,00 g
Sacharidy266,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlávku bílého zelí nakrouhám, osolím, opepřím a zvlášť uvařím. Krok 2: Do velkého hrnce (na toto množství surovin jsem použila 30- ti litrový) na dno dám veškeré kosti, na ně kysané zelí (podle potřeby propláchnout, aby nebylo kyselé až moc), přidám veškeré koření a pokrájenou plec a uzené maso vložím na zelí, zaleju to asi 1 a 1/2 litrem vody. Krok 3: Bez míchání dusím tak 1,5-2 hodiny, prostě do doby, kdy se maso z kostí dá obrat. Až se tak stane, kosti vytáhnu vychladit. Krok 4: Nakrájím veškerou uzeninu na kousky a vložím do kysaného zelí a přidám uvařené hlávkové zelí, protlak a řádně promíchám a povařím. Krok 5: Mezi tím oberu maso od kostí, které vrátím do bigosu. Dochutím pouze solí a pepřem. Krok 6: Nikdy jsem do bigosu nedávala houby, víno, švestky....
Nejlepší se dělá bigos po zabíjačce, to je potom kvalita.
Tak mě to naučila maminka.

Zveřejněno 21. 3. 2015

Poznámka autora pavelk

Nikdy jsem do bigosu nedávala houby, víno, švestky....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bigos podle Majky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2omP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bigos podle Majky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2omP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Fotky jsou velmi hezké , jen to množství nedodržím pokud vařím jen pro sebe.
Praví se , že bigos se vaří tři dny , postupně se přidávají suroviny.Výsledek je božský pokrm . Postup na něj je třeba pohledat na netu.
Nepřikládám jej protože takovou spoustou času na vaření má jen málokdo.

Zajímavé a skvělé suroviny, to musí být moc dobré. Líbí se mi ta kombinace bílého i hlávkového zelíčka :-):yes:

Tématické fráze:
bigos nejlepší recepty, bigos nejlepší recept, bigos recept, myslivecký bigos, recept bigos, bigus zality, pudikáč se zakysanou smetanou, bigos-nejlepší recept, bigos maso, recept na bigoš, bigos s houbami, recept bigos se zakysanou smetanou, bílé hlávkové zelí recepty, bůčkový bigos, smazak zeli maso bigos, recept na domaci bigos, koleno podle majka, majky protlak, majkovi recepty, toto

Suroviny:
zelí kysané, zelí bílé hlávkové, kosti vepřové, plecko vepřové, klobása, salám měkký, protlak, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu