Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 393 kJ / 94 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,55 g |
Tuky | 0,51 g |
Vláknina | 7,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 165 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 16,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Parmezánová miska: Připravíme si misku nebo větší sklenici, na které budeme parmezánovou placku tvarovat. Pánev lehce potřeme olejem a parmezán na ní pomocí lžíce rozprostřeme do kruhu. Můžeme také použít kruh-rantl z malé dortové formy, do kterého parmezán nasypeme, rozprostřeme a pak odstraníme z pánve. Pánev dáme na sporák, když se parmezán rozpustí a začne bublat, tak placku ještě 15 vteřin pečeme. Pak placku opatrně obrátíme, pomůžeme si plochou naběračkou a opět 15 vteřin pečeme. Placku přendáme na připravenou misku a rukama přitiskneme-vytvarujeme a necháme vychladnout.
Krok 2: Zeleninový salát: Zelí omyjeme, očistíme mrkev, celer, papriku a vše nastrouháme na nudličky (speciální plastové struhadlo) nebo nastrouháme na klasickém struhadle. Nastrouhanou zeleninu dáme do mísy, přidáme cukrovou kukuřici, petrželku nebo pažitku, med, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a vše promícháme. Zeleninový salát dáme do parmezánových misek a ihned podáváme s pečivem nebo opečeným toustovým chlebem, kdo má rád, může potřít lehce česnekem.
Zveřejněno 27. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Parmezánové misky se zeleninovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0mZV
Moje poznámka
Parmezánové misky se zeleninovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0mZV
Nejnovější recepty
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 47 minutami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 6 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 7 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 7 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 9 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 22 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 23 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 23 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 23 hodinami
Tématické fráze:
zeleninový salát v křupavé misce,
plastové misky na zakysanou smetanu,
parmazanove misky,
top parmezánová pomazánky
Suroviny:
olej,
sýr parmazán strouhaný,
zelí bílé,
celer,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
kukuřice cukrová,
pažitka,
smetana zakysaná,
med,
šťáva citronová
Komentáře (6)