Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční kulajda

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 666 kJ /
876 kcal
Bílkoviny41,91 g
Tuky61,48 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 905 mg
Sodík 484 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy37,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Několik na drobno pokrájených šalotek osmažím na másle, přidám hrst mražených hub, nastrouhanou kořenovou zeleninu (2 kořínky mrkve, srpek celeru, 1 kořínek petržele), dnes jsem přidal ještě tři vnější listy kapusty pokrájené na proužky, drcený kmín, přidám špetku soli a majoránky a vložím do hrnce na kostky nakrájené brambory. Krok 2: Po chvíli dušení pod pokličkou zaliji vařící vodou a nechám vařit doměkka. Krok 3: Protože kulajdu dělám hlavně proto, že nám zbude trochu koprovky z minulého dne, přidám zbytek koprovky do vařící polévky a rozmíchám. Znovu přivedu k varu a do polévky vmíchám na pánvi osmažená 3 vejce na naťové cibulce, nechám mírně srazit a odstavím. Krok 4: Opepřím a přisolím podle chuti, dnes jsem přidal při vaření i jednu kostku houbového bujónu Maggi. Krok 5: Chybí už jen trocha posekané zelené petrželky a bylo-li málo smetanové omáčky, může se přidat před odstavením smetana a krátce povařit.

Zveřejněno 6. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2MZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2MZ

Marie

Tématické fráze:
velikonoční recepty, kulajda z mrazenych hribu, kulajda s mrkvi, kulajda mrkev petržele, kulajda z koprovky, kulajda majoránka, kulajda z mrazenych hub, kulajda bujón, natova cibulka

Suroviny:
cibule šalotka, máslo, houba hřib, mrkev, celer, petržel, kapusta, kmín drcený, sůl, majoránka, brambory, máslo, mouka hladká, bujón, mléko, smetana, kopr, ocet, sůl, cukr krupice, vejce, cibulka zelená, smetana, bujón houbový, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu