Velikonoční kulajda
Kulajda je polévka plná hub, kořenové zeleniny a brambor. Nejvyšší čas připravit polévku podle tohoto receptu nastává tehdy, pokud vám doma zbyde koprová polévka či omáčka z předešlého dne, tu totiž v receptu hravě zužitkujete!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 666 kJ / 876 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,91 g |
Tuky | 61,48 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 484 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 37,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šalotky oloupeme, nakrájíme na drobno a orestujeme na rozpuštěném másle. Přidáme hrst mražených hub, očištěnou a nastrouhanou kořenovou zeleninu a listy kapusty nakrájené na proužky.
Krok 2: Dochutíme drceným kmínem, solí, majoránkou a přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory.
Krok 3: Necháme krátce zarestovat a zalijeme horkou vodou. Vaříme do měkka asi 15-20 minut.
Krok 4: Pokud máme z předešlého dne zbylou koprovou polévku, přimícháme ji do kulajdy, rozmícháme a znovu přivedeme polévku k varu.
Krok 5: Vedle na pánvi osmažíme na troše oleje 3 vejce, přidáme nadrobno posekanou naťovou cibulku a nasypeme do polévky.
Krok 6: Dochutíme solí, pepřem a přidáme kostku houbového bujónu.
Krok 7: Nakonec posypeme nasekanou petrželovou natí a můžeme zjemnit smetanou ke šlehání, kterou v polévce už jen krátce prohřejeme.
Zveřejněno 6. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2MZ
Moje poznámka
Velikonoční kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2MZ
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 12 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 12 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 9 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 10 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 10 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 11 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 11 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 12 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 13 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 15 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční recepty,
kulajda z mrazenych hribu,
kulajda s mrkvi,
kulajda mrkev petržele,
kulajda z koprovky,
kulajda majoránka,
kulajda z mrazenych hub,
kulajda bujón,
natova cibulka
Suroviny:
brambory,
petržel,
mrkev,
cibule šalotka,
celer,
máslo,
houba hřib,
kapusta,
sůl,
majoránka,
kmín drcený,
vejce,
olej,
smetana ke šlehání,
bujón houbový,
cibulka zelená,
petrželka zelená
Komentáře