Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 666 kJ / 876 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,91 g |
Tuky | 61,48 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 484 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 37,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Několik na drobno pokrájených šalotek osmažím na másle, přidám hrst mražených hub, nastrouhanou kořenovou zeleninu (2 kořínky mrkve, srpek celeru, 1 kořínek petržele), dnes jsem přidal ještě tři vnější listy kapusty pokrájené na proužky, drcený kmín, přidám špetku soli a majoránky a vložím do hrnce na kostky nakrájené brambory.
Krok 2: Po chvíli dušení pod pokličkou zaliji vařící vodou a nechám vařit doměkka.
Krok 3: Protože kulajdu dělám hlavně proto, že nám zbude trochu koprovky z minulého dne, přidám zbytek koprovky do vařící polévky a rozmíchám. Znovu přivedu k varu a do polévky vmíchám na pánvi osmažená 3 vejce na naťové cibulce, nechám mírně srazit a odstavím.
Krok 4: Opepřím a přisolím podle chuti, dnes jsem přidal při vaření i jednu kostku houbového bujónu Maggi.
Krok 5: Chybí už jen trocha posekané zelené petrželky a bylo-li málo smetanové omáčky, může se přidat před odstavením smetana a krátce povařit.
Zveřejněno 6. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2MZ
Moje poznámka
Velikonoční kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2MZ
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční recepty,
kulajda z mrazenych hribu,
kulajda s mrkvi,
kulajda mrkev petržele,
kulajda z koprovky,
kulajda majoránka,
kulajda z mrazenych hub,
kulajda bujón,
natova cibulka
Suroviny:
cibule šalotka,
máslo,
houba hřib,
mrkev,
celer,
petržel,
kapusta,
kmín drcený,
sůl,
majoránka,
brambory,
máslo,
mouka hladká,
bujón,
mléko,
smetana,
kopr,
ocet,
sůl,
cukr krupice,
vejce,
cibulka zelená,
smetana,
bujón houbový,
petrželka zelená
Komentáře