Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční kulajda

Kulajda je polévka plná hub, kořenové zeleniny a brambor. Nejvyšší čas připravit polévku podle tohoto receptu nastává tehdy, pokud vám doma zbyde koprová polévka či omáčka z předešlého dne, tu totiž v receptu hravě zužitkujete!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 666 kJ /
876 kcal
Bílkoviny41,91 g
Tuky61,48 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 905 mg
Sodík 484 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy37,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šalotky oloupeme, nakrájíme na drobno a orestujeme na rozpuštěném másle. Přidáme hrst mražených hub, očištěnou a nastrouhanou kořenovou zeleninu a listy kapusty nakrájené na proužky. Krok 2: Dochutíme drceným kmínem, solí, majoránkou a přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Krok 3: Necháme krátce zarestovat a zalijeme horkou vodou. Vaříme do měkka asi 15-20 minut. Krok 4: Pokud máme z předešlého dne zbylou koprovou polévku, přimícháme ji do kulajdy, rozmícháme a znovu přivedeme polévku k varu. Krok 5: Vedle na pánvi osmažíme na troše oleje 3 vejce, přidáme nadrobno posekanou naťovou cibulku a nasypeme do polévky. Krok 6: Dochutíme solí, pepřem a přidáme kostku houbového bujónu. Krok 7: Nakonec posypeme nasekanou petrželovou natí a můžeme zjemnit smetanou ke šlehání, kterou v polévce už jen krátce prohřejeme.

TIP: Časté chyby při vaření kulajdy

Zveřejněno 6. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2MZ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2MZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
velikonoční recepty, kulajda z mrazenych hribu, kulajda s mrkvi, kulajda mrkev petržele, kulajda z koprovky, kulajda majoránka, kulajda z mrazenych hub, kulajda bujón, natova cibulka

Suroviny:
brambory, petržel, mrkev, cibule šalotka, celer, máslo, houba hřib, kapusta, sůl, majoránka, kmín drcený, vejce, olej, smetana ke šlehání, bujón houbový, cibulka zelená, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu