Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička na zeleném pepři

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie644 kJ /
154 kcal
Bílkoviny3,40 g
Tuky11,00 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy8,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso zlehka naklepeme a naložíme do oleje rozmíchaného s kořením. Necháme marinovat přes noc, ale stačí i 2 hodiny. Solím až hotové, podle chuti. Krok 2: Zprudka opečeme z každé strany. Ztlumíme plamen a dopečeme do změknutí. Vytáhneme a udržujeme v teple. Krok 3: Do výpeku dáme koňak, zelený pepř a necháme chvíli povařit. Vlijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí.

Zveřejněno 8. 4. 2015

Poznámka autorky mika59

Vhodná je jakákoliv příloha z brambor.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na zeleném pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yD3g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na zeleném pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yD3g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

mika59: No, já nezkoušela a přítel snědl všechno, takže mu asi chutnalo :-)

spagetka: No, někdy je to na palici, co?:-D

Moje kamarádka miluje vaření se zeleným pepřem, ale pozor - při jídle ho vyďoubává, neb ho nesnáší jíst, no chápete tu dvojakost?:-D:-D:-D:-D:-D

Jana Remkova:Jani díky za vyzkoušení a krásnou fotku.Doufám,že chutnalo.:-K:-K

Nemám tam koňak, ani červenou papriku, ale v podstatě je to hodně podobné ;-). Dovolím si přidat foto, pokud nevadí :-)

Dělávám a moc nám chutná :-)

Pěkný receptík:-p+:yes:

Mayhem:Teda s tím komentíkem jste mě dostal,děkuji :-K;-)

Dnes ráno přemýšlel jsem, co k večeři ukuchtím. Tohle vypadalo mňamózně, tak jsem se do obchodu vydal a nakládaný pepř nakoupil. Maso hovězí ve slevě měli, i řekl jsem si já: "Proč nezkusit to z býka mladého?" Večer zjistili jsme, že mňamózně to nejen vypadá, ale též chutná.

Recept je to úchvatný a častěji u nás bude používán.

Vynechal jsem koňak (protože zrovna doma žádný navíc není :-D ) a místo normální smetany jsem tam dal zakysanou. Navrch jsem dal karamelizovanou cibulku a přidal domácí hranolky. Nemělo to chybu. Opravdu děkuji za inspiraci! :yes: Úžasné!

Mňam:yes:

lubinka:Ano jsou to malé feferonky v nálevu,moc dobré.
A díky za milý komentík.:-K

klukodvody::-K

Pěkné .:yes::yes:

nádherný recept:-p určitě udělám, jenom mám dotaz -ty malé jakoby kuličky je feferonka:-?

Také děláváme. A fotky máš opravdu lákavé, jak z časopisu:-)):yes:

nó tak tohle samozřejmě také můžeme:yes::-D mňam:-p

vybusna:Zelený pepř máme rádi a díky moc .:-K

Tématické fráze:
nakládaný zelený pepř, maso na zeleném pepři, vepřový steak na zeleném pepři, krkovička na pepři, krkovička na pepři, nakládaný pepř, kotlety na zelenem pepri, kotleta na zeleném pepři, vepřové maso na zeleném pepři, krkovice na pepři, maso se zelenym peprem, nakladany zeleny pepr recept, recepty z krkovice, vepřové na zeleném pepři, recepty-maso na zeleném pepři, zelený pepř maso recepty, krkovice recepty, krkovička se zeleným pepřem, recepty zelený pepř, nakládaný pepř recept

Suroviny:
krkovice vepřová, koření na steaky, sůl, pepř, paprika čerstvá červená, olej, pepř zelený sterilovaný, koňak, smetana

Přidat fotografie receptu