Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené čočkové kari se špenátem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 822 kJ /
913 kcal
Bílkoviny50,50 g
Tuky18,90 g
Vláknina40,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy115,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou čočku propláchneme, zalijeme vodou tak, aby sahala nad čočku, vmícháme kari pastu a dáme vařit. Za občasného zamíchání vaříme 15 minut. Krok 2: Poté vmícháme listový špenát a kokosové mléko, osolíme a společně ještě 3-5 minut provaříme. Podle potřeby doléváme horkou vodu tak, abychom získali řídkou kaši, případně až čočku v omáčce. Krok 3: Můžeme dochutit ještě další kari pastou, mléko i špenát pálivost sníží. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 8. 4. 2015

Poznámka autorky petram

Množství kari pasty záleží na naší chuti a na použité značce. Např. kelímky kupované v Lidlu jsou poměrně slabé a pasty je potřeba použít několik lžiček, zatímco kvalitních past z thajských obchodů stačí použít velmi málo.

Inspirace: http://naturallyella.com/2014/10/01/quick-red-lent....

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené čočkové kari se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2Vp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené čočkové kari se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2Vp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

jarda Kadic::yes::-D:-D
Zajímavý recept, ale taky bych podle názvu hledala něco červeného;-)

klukodvody: mě to připomnělo vtip“Co je to na tom stromě?“ To jsou modré blůmy.“ A proč jsou červené?“ Protože jsou ještě zelené!“......Jinak dávám bod;-)

klukodvody: Červenou zde nemyslím výjimečně čočku, ale kari pastu. Obvykle jsou k dostání tři druhy - červená, žlutá a zelená a každá chutná trochu jinak. Já mám nejraději kombinaci červené pasty s kokosovým mlékem a špenátem.

Ale to nebylo ve zlém .Jen bych to asi jinak nazval .Červenou čočku dělám a mám ji rád a je opravdu rychle hotová a v kombinaci se špenátem super .Promiňte ,ale asi bych to nazval kari z červené čočky se špenátem a neměl bych hloupou otázku .:-D:-D

... a čočka je červená, preto červené...

klukodvody: jednak je velmi brzy uvařená bez namáčení (asi za 15 minut) a také pro svůj obsah látek a je to jediná luštěnina, která nenadýmá, je vhodná pro diabetiky, působí i proti zácpě. Recept :-p:yes:

Smím se zeptat proč červené?:-?:-?:-?

Nádhera:-O:-O:-O

Tématické fráze:
čočkové kari se špenátem, červená čočka se špenátem, čočkovè kari, thajska kari čočka, kari čočka, kari z cervene cocky, thajské červené kari s červenou čočkou, čočka s kari pastou, karizcervenecockysespenatem, cervena cocka na kari, pasta z červené čočky, čočkové kari s rýží, červená čočka kari pasta, čočkové karí ze žlute čočky, červená čočka se špenátem recepty, indicka kuchyne cockove kari, polévka z červené čočky se špenátem, červená čočka s kokosovým mlékem a špenátem, kari s červenou čočkou rajčaty a špenátem, recept červená čočka se špenátem

Suroviny:
čočka červená, špenát listový mražený, mléko kokosové, pasta kari červená, sůl, rýže

Přidat fotografie receptu