Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plíčky od hajného ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 859 kJ /
2 117 kcal
Bílkoviny202,33 g
Tuky91,57 g
Vláknina27,19 g
Cholesterol 2,15 g
Sodík 2,44 g
Sůl6,17 g
Sacharidy111,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci nechám přes noc odmočit vnitřnosti ponořené ve vodě, do které jsem přilil 0,5 dcl octa. Druhý den plíčky řádně propláchnu, nechám okapat a pak vložím do hrnce. Zaliji vodou, osolím, opepřím. Přidám 1 cibuli, 2 stroužky česneku a polovinu koření. Přivedu k varu, posbírám pěnu z povrchu a na mírném ohni vařím 2 hodiny. Krok 2: Mezitím si nakrájím na drobno uzené, cibuli, česnek, jarní cibulku, kořenovou zeleninu a zázvor. To vše postupně přidávám do kastrolu a na sádle osmahnu. Pak přisypu cukr, nechám zkaramelizovat, zastříknu citrónovou šťávou a usilovně promíchám. Poté na základ vsypu na kostky nakrájené vařené zchladlé plíčky. Zasmažím je poté zaliji scezeným vývarem z plíčků. Do čajového vajíčka dám druhou polovinu koření a vhodím jej do omáčky. To vše nechám převalovat další hodinu. Potom promíchám smetanu s moukou a zakvedlám to do omáčky. Dochutím citrónem, cukrem nebo solí dle vlastní chuti. Provařím a podávám s karlovarským knedlíkem.

Zveřejněno 11. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plíčky od hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klmK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plíčky od hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klmK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

nevím, proč bych měl ty vnitřnosti močit v octové vodě.copak nějak smrdí ? a vařit 3 hodiny pajšl, to přece nejsou držky nebo žaludky !ani ty tak dlouho není třeba vařit.a slezinu to už vůbec neééééé !!!mouku taky rozmíchávam v kyselé smetaně jako na kyselicu.česnek neéééééééééééééééééééé !!!:-//

Ladislv Skácel 12. 4. 2015 08:29
Vaše doba přípravy plíček je poněkud přílš zdlouhavá,neekonomická,časově náročná,plíčky vaříte tři hodiny,co z nich budete za ty tři hodiny mít,syrovou mouku zamícháte do smetany ,vlijete do plíček,prřvaříte.Jišku vaříme nejméně půl hodiny ,syrovou mouku však vaříme nejméně hodinu,plíčky jsou pokrmem chutí sladkokyselé,česnek sem nepatří,spíš by se tam hodilo přiat trochu hořčice.

Zaujal mě ten čerstvý zázvor, zkusím. Jinak cukr nedávám, ale to je na chuti každého ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
pajšl z divočáka, pličky, srnčí pajšl, pličky na smetaně z divočáka, pajšl na kyselo, pličky na kyselo, plíčka na víně, plicky z divocaka, plíce z divočáka, jehněčí plíčka na smetaně, co jsou plíčky, recept na pajsl, nejlepší plíčky na smetaně, připrava plicek, plicki, recept hajný ze šlajfu, pajšl - plíčka na smetaně, plíčka na smetaně recept, pajšl divočáka, držky na kyselo

Suroviny:
plíce vepřové, slezina vepřová, srdce vepřové, bok uzený, mrkev, petržel, celer, cibulka jarní, cibule, česnek, smetana zakysaná, rozmarýn, koření nové koření, pepř celý, jalovec, bobkový list, citron, cukr krystal, zázvor, mouka hladká, sůl, pepř, sádlo

Přidat fotografie receptu