Plíčky od hajného ze „Šlajfu“
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 859 kJ / 2 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 202,33 g |
| Tuky | 91,57 g |
| Vláknina | 27,19 g |
| Cholesterol | 2,15 g |
| Sodík | 2,44 g |
| Sůl | 6,17 g |
| Sacharidy | 111,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci nechám přes noc odmočit vnitřnosti ponořené ve vodě, do které jsem přilil 0,5 dcl octa. Druhý den plíčky řádně propláchnu, nechám okapat a pak vložím do hrnce. Zaliji vodou, osolím, opepřím. Přidám 1 cibuli, 2 stroužky česneku a polovinu koření. Přivedu k varu, posbírám pěnu z povrchu a na mírném ohni vařím 2 hodiny.
Krok 2: Mezitím si nakrájím na drobno uzené, cibuli, česnek, jarní cibulku, kořenovou zeleninu a zázvor. To vše postupně přidávám do kastrolu a na sádle osmahnu. Pak přisypu cukr, nechám zkaramelizovat, zastříknu citrónovou šťávou a usilovně promíchám. Poté na základ vsypu na kostky nakrájené vařené zchladlé plíčky. Zasmažím je poté zaliji scezeným vývarem z plíčků. Do čajového vajíčka dám druhou polovinu koření a vhodím jej do omáčky. To vše nechám převalovat další hodinu. Potom promíchám smetanu s moukou a zakvedlám to do omáčky. Dochutím citrónem, cukrem nebo solí dle vlastní chuti. Provařím a podávám s karlovarským knedlíkem.
Zveřejněno 11. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plíčky od hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/klmK
Moje poznámka
Plíčky od hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/klmK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 5 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 1 hodinou
Švestkové kostky
Noumik před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 3 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 4 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 5 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 6 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 7 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 7 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 7 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 7 hodinami
Tématické fráze:
pajšl z divočáka,
pličky,
srnčí pajšl,
pličky na smetaně z divočáka,
pajšl na kyselo,
pličky na kyselo,
plíčka na víně,
plicky z divocaka,
plíce z divočáka,
jehněčí plíčka na smetaně,
co jsou plíčky,
recept na pajsl,
nejlepší plíčky na smetaně,
připrava plicek,
plicki,
recept hajný ze šlajfu,
pajšl - plíčka na smetaně,
plíčka na smetaně recept,
pajšl divočáka,
držky na kyselo
Suroviny:
plíce vepřové,
slezina vepřová,
srdce vepřové,
bok uzený,
mrkev,
petržel,
celer,
cibulka jarní,
cibule,
česnek,
smetana zakysaná,
rozmarýn,
koření nové koření,
pepř celý,
jalovec,
bobkový list,
citron,
cukr krystal,
zázvor,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
sádlo
Komentáře (4)