Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný lilek

Nakládaný lilek lze snadno připravit a skvěle se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu, součást antipasti nebo samostatná svačina. Tento tradiční recept spojuje jemnou chuť lilku s aromatickými bylinkami a kvalitním olivovým olejem.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

2-3 skleničky

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 441 kJ /
1 778 kcal
Bílkoviny1,90 g
Tuky191,07 g
Vláknina5,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažán narežeme na 1 cm hrubé kolieska a pokvapkáme olejom. Na suchej panvici z oboch strán opečieme (najprv z pokvapkanej). Krok 2: Plátky baklažánu ukladáme do fľaštičky, pričom každú vrstvu jemne okoreníme a osolíme. Krok 3: Do kastrólika dáme olej, cesnak, bobkový list, rascu, oregáno, rozrezanú chilli papričku a na slabom plameni ohrejeme (len zohriať, asi na 40 °C). Olejom zalejeme baklažány, uzavrieme, necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Krok 4: Ak sme pôvodne dali oleja málo a baklažány nie sú úplne zakryté, ohrejeme už len čistý olej a dolejeme do fľaštičky. Konzumujeme po niekoľkých dňoch.

TIP: Naložená zelenina v oleji

Zveřejněno 18. 4. 2015

Poznámka autorky tejaja

Olej, ktorý ostane, môžeme použiť na varenie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P936

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P936

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

hosta: :-D:-D:-D Ani som si nevšimla, ako je viečko otočené. Mám tie fľaštičky veľmi rada, sú od nejakého džemu. :-D;-)

To mě moc láká, nějak neumím s baklažánem pracovat, tohle svedu určitě:yes: Krásná absurdita na víčku - jsou opravdu velmi trvanlivé:-D:-D

Žizala, vďaka, vďaka, vďaka, konecne nebudem musieť prebytky zo zahrady iba mraziť.
Pekný deň.

Zizala, písali ste, že podobným spôsobom upravujete aj inú zeleninu. Znamená to, rovnako ako baklažán môžem takto naložiť aj cukety, tekvice a iné?
Vďaka za radu a odpoveď.

Podobně nakládanou grilovanou nebo pečenou zeleninu máme u nás moc rádi :-p:yes:

Terezka, takýto baklažán je lahôdka...:yes:

Ďakujem dievčatá. :-8 My máme baklažány radi v akejkoľvek podobe a tieto nám chutia. Niekedy si ich zobnem len tak, čisté.:-)

Terezka, každú jeseň nakladám kopy baklažáov, ale už v januári sú preč: dávam ich do všetkého (do šalátov, do slaného pečiva, k mäsu...) alebo ich pojeme bez všetkého;-) Iba ich pokvapkám olivovým olejom, trochu opečiem z oboch strán, natlačím nahusto do 2-3 decových pohárov, zalejem olivovým olejom a krátko vysterilizujem v rúre. Tvoj recept určite vyskúšam, páči sa mi:yes: Ďalší úlovok do mojej zbierky obľúbených jedál, ďakujem:-K:yes::yes::yes:

Ja jsem zapomnela dat Terezce za ten krasny recept bod:-8.Napravuji a ukladam.

Bože, četla jsem Nakládaný řízek...:-D
Tohle musí být moc dobré, budu se snažit vyzkoušet:-p

cecilka::-) Ako píše čokoládka, môžeš použiť olej podľa svojej chuti. V pohode. Skladuj tak, ako píšem v recepte, v chladničke. A použitie : k bagetke, chlebíku, ku grilovaným veciam. ;-)
chocolate: Ďakujem za zastúpenie. ;-)

cecilka:Podle meho muzes pouzit i kvalitni slunecnicovy olej.Vzdyt i rajcata se nakladaji jak do olivoveho, tak i do slunecnicoveho oleje;-).
Nakladane lilky mame radi jako predkrm nebo chutovku k bile bagete.

Terezka, skvelé, práve sa mi podarilo zohnať baklažán ale... musím použiť olivivý olej? Mne totiž vôbec nechutí. A ešte, ako dlho možno tento produkt skladovať? A ešte jedna otázka, predpkladám, že to nie je príloha k mäsu:-?:-)):-)):-)):-))

:yes:Lilky mám moc ráda, děkuji za pěkný tip, jak je využít :-K

Tématické fráze:
nakladaný lilek, recepty na nakládaný lilek, nakládaný lilek recept, recept na nakládaný lilek, nakladany baklazan, nakládaný grilovaný lilek, lilek nakládaný, nakládané lilky, nakládané grilované cukety, jak skladovat lilek, nakládané cukety v oleji, jak mrazit lilek, lilek v oleji, nakladany lilek v oleji, lilek recepty, nakládaný lilek na grilování, naložený lilek, baklažán recepty, nakládané baklažány, recept nakládaný lilek

Suroviny:
baklažán, chilli paprika čerstvá, česnek, bobkový list, kmín celý, koření oregáno, pepř mletý, sůl, olej olivový, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu