Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený lilek s parmezánem a mozzarellou

Tento recept ze středomořské kuchyně, známý také jako "Melanzane alla Parmigiana," je oblíbený pro svou jednoduchost a intenzivní chuť. Plátky lilku se zapékají ve vrstvě s domácí rajčatovou omáčkou, parmezánem a roztékající se mozzarellou, což vytváří lahodnou chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 324 kJ /
1 272 kcal
Bílkoviny96,96 g
Tuky86,84 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,67 g
Sacharidy23,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek pokrájíme na kolečka, posolíme a necháme alespoň hodinu na tácu vypotit. Krok 2: Na pánvi na lžíci oleje osmažíme dorůžova jemně pokrájenou cibuli, přidáme sekaná rajčata nebo passatu, osladíme, dosolíme, přidáme sušený česnek a necháme pomalu probublávat a zredukovat. Kdo chce a má, může místo takto připraveného protlaku použít sugo. Krok 3: Z lilků trošku opláchneme sůl, důkladně vymačkáme v papírových utěrkách, obalíme je lehce v mouce 
a osmažíme z obou stran dozlatova na oleji. Krok 4: Do zapékací misky začneme skládat jednotlivé vrstvy – nejprve rajčatový protlak, pak plátky lilku, tenké plátky mozzarelly a posypeme strouhaným parmazánem. To celé opakujeme, až spotřebujeme připravené suroviny, poslední vrstvou by měl být rajčatový protlak, který bohatě posypeme parmazánem. Krok 5: Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Před podáváním nechte alespoň 10 minut zchladnout.

TIP: Top 7: Zapečené pokrmy - oblíbené recepty

Zveřejněno 23. 4. 2015

Poznámka autorky hosta

Podle Apetitu - upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený lilek s parmezánem a mozzarellou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9BA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený lilek s parmezánem a mozzarellou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9BA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

...buď tohle nebo něco podobného bylo včera v prostřeno - chystala jsem se to hledat, takže moooc díky za receptík:-*

Paráda. :yes::-p

To by chutnalo i mně:-p

Tahle jídla můžeme kdykoliv :-p

Mám moc ráda ty "zapékané pekáčky se sýrem":-p s různou zeleninou a toto vypadá lákavě:-p:-K:yes:

Moc se mi recept líbí:-p:-):yes:+ a vrať mi vidličku:-D:-D

Tématické fráze:
zapečený lilek, lilek s parmazánem, recepty zapečený lilek, zapečený lilek s rajčaty a mozzarelou, lilek recepty, zapečený lilek s parmazánem, lilek zapečený s mozzarelou, lilek s parmezánem, zapečený lilek s mozzarelou, zapečený lilek s s parmazánem, recepty z lilku, lilek zapeceny s parmazanem, zapečené lilky s parmazánem, zapečený lilek prostřeno, sugo s lilkem, lílek v parmezánovém těstíčku s mozzarellou a rajčetem, zapeceny lilek sugo, zapeceny lilek s mozarelou, recepty baklazan, recept s lilkem

Suroviny:
lilek, cibule, koření oregáno, sýr mozzarella, rajče loupané, cukr, sůl, česnek, sýr parmazán strouhaný, mouka, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu