Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grahamky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 526 kJ /
2 038 kcal
Bílkoviny58,70 g
Tuky40,41 g
Vláknina34,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy342,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat (nebo je ručně umícháme v misce) a pak, zakryté necháme 45 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek všech surovin a opět bez předehřevu umícháme v pekárně těsto, které necháme dobře nakynout. Trvá to asi 90 minut, během té doby je těsto dobré jednou nebo dvakrát promísit. Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme, lehce propracujeme, rozdělíme na díly a umotáme pečivo - bagety, večky nebo i rohlíky, těsto je nelepivé a velice tvárné. Krok 4: To dáme nakynout na plech s pečicím papírem nebo fólií, pak potřeme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě (220-230°C/15-25 min podle velikosti jednotlivých kusů).

Zveřejněno 23. 4. 2015

Poznámka autorky cathleen

Velice dobře nakynuté těsto, upečené pečivo je lehké, nadýchané, s křupavou kůrkou, dobré i na druhý den.

Původní recept http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZoPQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZoPQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

sadil: děkuju:-K Nadýchané jsou i dáky omládku, v tomhle hodně pomáhá;-)

Dnes je zkoušela poprvé a jsou výborné.I když jsou skoro z celozrnné jsou nadýchané.Určitě budu dělat častěji.:-):-):yes::yes:

Tradiční paráda:-D Cath, máš je nádherné, střída na řezu:-p+:yes:hned bych si zakousla:-D

Krásné - jak jinak;-):-):yes::yes:

Dana: Dano, spagetka ti to popsala víceméně přesně, ne vždycky je u nás grahamová mouka k dostání - proto přidávám k celozrnce otruby;-)
Jetli je budeš dělat a grahamovou mouku koupíš, dáš jí 370 g a otruby vynecháš. Myslm si, že grahamová mouka není nijak lepší, zdravější (nebo o hodně jiná - ve smyslu "lepší") než celozrnná.

Dana: Grahamová mouka je celozrnná mouka, v níž jsou navíc i otruby, ale chuťově je malinko sladší, prostě jinde či jak to říci. Myslím, že proto autorka zvolila "jen" celozrnku, ale kdo to bude chtít zkusit z grahamové, tak může, ne, Ivo?

Grahamka-bageta vypadá pěkně a chutně:-):yes: takže ukládám;-)

Myslela, že "grahamky" budou z grahamové mouky :-(

To mě mrzí, že jsem to tu včera neviděla, potřebuju na oslavu něco upéci a tohle by se mi hodilo, už mám ale v pečce něco jiného. Tak příště :-p:yes:

magdalenka: děkuju. Moc dobře si pamatuju, jak jsem kdysi tápávala, nechápala dobře postup a byla z toho něšťastná - snažím se tak pomoct těm, které na tom jsou stejně, jako jsem bývala já:-D
Mně to nic neudělá a jim třeba pomůže;-)

Mňa stále udivuje, ako to máš vymakané s tým postupom - váženie, popis atď., pochopiteľné aj pre úplného amatéra.
Si perfekcionalistka.:yes:

zizala::-8díky - a syté i zdravé, s pouhými 26% bílé mouky;-)

Krásné a určitě výborné jako vždy :-p:yes:

Tématické fráze:
domaci grahamky, grahamky z domací pekarny, recept na grahamovou bageua, grahamka pečivo, recept na domácí grahamky, grahamky z grahamove mouky, jak upeci grahamy, grahamky z pekarny, grahamka pečivo recept, jak upéci domácí graham, bagety-z-grahamove-mouky, rohlíky grahamky, vyborne grahamky, co dělat že starými grahamové rohliky, recepty na psenicne otruby, grahamova bageta, grahamky těsto recept, tradiční recepty grahamove pečivo, slane pecivo grahamky recept, domácí grahamky recept

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, voda, olej, sůl, mouka celozrnná pšeničná jemná, otruby pšeničné

Přidat fotografie receptu