Jahodové řezy
Řezy budou skvělým moučníkem na jakékoliv oslavě. Dokonale jemný a nadýchaný piškot je pokryt nejprve lahodnou vrstvou pudingu s jahodami, na kterém leží ještě šlehačková pokrývka. Jemný, lehký, řez vhodný i na parné dny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 122 kJ / 4 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,04 g |
Tuky | 160,73 g |
Vláknina | 22,05 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 935 mg |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 634,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve upečeme piškot. Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky vyšleháme s cukrem. Pak přiléváme olej a poté vodu. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce sníh z bílků.
Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Pečeme do zlatavé barvy, cca 20 minut, na 180 °C. Necháme vychladnout.
Krok 4: Pak připravíme jahody, které povaříme s trochou cukru, promačkáme nebo rozmixujeme, jen trošku, aby byly kousky (kdo nechce, samozřejmě může rozmixovat najemno) a necháme vychladnout. Poté přimícháme 2 vanilkové pudingy. Dáme vařit a za stálého míchání uvaříme puding. Dáme opět vychladit, poté namažeme na piškot.
Krok 5: Smetanu si vyšleháme s cukrem a ztužovačem a přimícháme k ní zakysanou smetanu. Tu pak vršíme na piškot s jahodovým pudingem.
Zveřejněno 26. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5r2Y
Moje poznámka
Jahodové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5r2Y
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 5 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 15 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 16 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karbanátky s jáhlami
Neregistrovaný před 4 minutami
Tvarohové šátečky z listového těsta
Neregistrovaný před 14 minutami
Zapečené zelí
Lucie1001 před 15 minutami
Těstoviny s tvarohem
Neregistrovaný před 17 minutami
Francouzské palačinky
Neregistrovaný před 18 minutami
Lívanečky z kysaného zelí
Neregistrovaný před 24 minutami
Jemná rybí pomazánka
Neregistrovaný před 27 minutami
Tvarohové řezy
esstelle před 29 minutami
Dort s jedlým papírem
Neregistrovaný před 41 minutami
Placičky z pekingského zelí
Neregistrovaný před 42 minutami
Tématické fráze:
jahodove rezy,
recepty s jahodami,
řezy s jahodami,
jahodové recepty,
jahodovy řezy,
recept na jahodové rezy,
jahodové řezy recept,
jahodove rezi,
jahodové řezy s mascarpone,
top recepty jahodové řezy,
recept jahodové řezy,
jahodova řezy,
jednoduche jahodové řezy,
jahodové řezy top recepty,
recepty s jahodama,
rez s jahodama,
řez s jahodami,
recepty z jahody,
řezy s jahodama,
top recepty rezy s jahodama
Suroviny:
vejce,
cukr,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
jahody,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
smeta-fix,
cukr,
mouka
Komentáře (2)