Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karibské rizoto

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 196 kJ /
286 kcal
Bílkoviny1,45 g
Tuky0,36 g
Vláknina3,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy48,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava pro pomalý hrnec. Tato verze je pro pomalý hrnec, ve kterém je možná příprava na sporáku. Pokud máte typ který na toto není určen, připravte si základ na pánvi a pak přendejte. Krok 2: Šalotku, česnek a zázvor nakrájíme na velmi malé kostičky. Do nádoby PH dáme trochu olivového oleje, rozehřejeme na sporáku. Dáme šalotku, česnek a zázvor. Krok 3: Lehce restujeme a přidáme vypranou a okapanou rýži. Promícháme a necháme asi 3 minuty restovat - promícháváme. Osolíme, opepříme a přilijeme vývar, víno a limetkovou šťávu. Krok 4: Promícháme a přendáme nádobu ze sporáku do základny (z pánve do PH). Zapneme na II. stupeň na 2 hodiny. Asi po půl hodině odklopíme a přidáme veškeré koření a cukr. Promícháme, přiklopíme a necháme dodělat. Krok 5: Mango nakrájíme na malé kostičky a přidáme ho do rizota asi 5 minut před koncem, jen aby se prohřálo. Promícháme a servírujeme.

Zveřejněno 27. 4. 2015

Poznámka autora Dooga

Úžasná chuť kořeněné, lehce pálivé rýže a sladkého manga

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karibské rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzn8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karibské rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzn8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

zizala:Pokud bych připravoval krémové risotto italského typu, také bych neproplachoval. Ale já dělal rizoto karibské.
O PH už tu řeč byla - dá se v něm připravovat vše včetně dezertů.
No pro mě je lepší dát vše do PH a mít 2 hodiny čas na nějakou další práci než stát 1/2 hodiny u sporáku a míchat a podlévat atd. ;-)

ta chuť musí být úžasná:yes::-D rizoto také dělám v PH;-)a mám stejnou zkušenost - rizoto je úžasné tím, jak se během přípravy do rýže nasáknout všechny chutě z přísad:-p ale těstoviny jsem nezkoušela, tak někdy také vyzkouším:yes:

cathleen: Jarko, opravdu i těstoviny, zrovna včera jsem měla PH obsazený, tak jsem je vařila v normálním hrnci a nebylo to ono;-). Dokud jsem nevyzkoušela, neviděla jsem ten rozdíl. Je pravda, že doba vaření je delší, oproti klasickému, ale nic se nerozvaří a tudíž je to o stupeň výše. I z hlediska energie to je v pohodě. Nechci tu Vaškovi dělat diskuzi pod receptem o PH, ale podívej se do diskuzního fóra, tam jsme si s děvčaty vyměňovaly zkušenosti.

yanull::-OJani, opravdu i těstoviny? Myslela jsem (a proto si ho pořizovala), že je PH určen na něco, co je potřeba vařit delším, mírným varem, který chuti pokrmu prospěje - myslím tím to dlouhé vaření (vývary, vařené maso atd.)...to, co se dá s výborným výslekem uvařit za krátkou dobu, do PH nedávám, přijde mi to zbytečné.

zizala: Jarko, PH je všestranný pomocník, vařím v něm všechny polévky, jak vývary, tak zeleninové, zelňačku, omáčky, dále v něm vařím těstoviny, rýži, makovou nádivku, došla jsem do stádia, že jsem si objednala ještě jeden. Varnou desku budu mít jen asi na bramboráky a smažení řízků ;-):-)

Rýži arborio neproplachuju, právě škrob v ní obsažený dělá rizoto rizotem. Když vařím rizoto na běžném sporáku, je hotové za maximálně půl hodinky. Čekat tak dlouho by se mi nechtělo :-) Pomalý hrnec nemám, ale měla jsem za to, že je určen na vývary a dušení masa, kdy je potřeba, aby se pomalým vařením všechny chutě hezky zvýraznily. Nebo tomu rozumím špatně?

Rizoto mám hodně ráda, do Karibiku se nedostanu, tak si ho tímto jídlem aspoň připomenu. Jestli mi zachutná a zavřu zrak, jako bych tam byla ;-):-) +3:yes::-K

Hmmmmm:-O:-p:yes::yes:

Zajímavé - je vidět, že necestuješ zbytečně, mango mám ráda a v téhle kombinaci to bude fajn:yes:

Tématické fráze:
rizoto v pomalém hrnci, rizoto z pomalého hrnce, rizoto arborio, rizoto, karibské recepty, risoto z manga, rizoto co do něho dát, bezmasé recepty z ph, mangove rizoto recept, rizoto v ph, ph dezerty, mangové rizoto, rizoto s mangem, rizoto v pomalem hrnci recepty, rizoto pomaly hrnec, karibské risotto, zeleninové rizoto v pomalém hrnci, rizoto pomalý hrnec recepty, ryzoto v pomalém hrnci, recept na rizoto

Suroviny:
rýže arborio, mango, limetka, cibule šalotka, česnek, zázvor, kmín mletý, koření nové koření, koření oregáno, vývar zeleninový, víno bílé, cukr třtinový, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu