Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí loupaná plec na houbách

Hovězí maso je pro některé kuchaře výzvou k jeho přípravě. Patříte-li mezi ně i vy, ale máte doma třeba pomalý hrnec, vyzkoušejte tento snadný recept. Jemné maso je doplněno a ochuceno houbami, kořením a omáčkou z výpeku.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 220 min doba tepelné úpravy v pomalém hrnci

230 min (10 min příprava + 220 min tepelná úprava, doba tepelné úpravy v pomalém hrnci)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie823 kJ /
197 kcal
Bílkoviny6,75 g
Tuky3,62 g
Vláknina9,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy31,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa (ideální tak 2 cm vysoké) u šlachy nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme a důkladně opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Krok 2: Tuto část hovězího je dobré připravovat na mírnějším ohni nebo dusit přiklopené v troubě na 170 °C asi 3-4 hodiny (vlastníci pomalého hrnce, jehož nádobu mohou používat i na sporáku, zvolí přípravu v něm). Kdo pomalý hrnec nevlastní, připraví běžným způsobem. Krok 3: Takže nejprve maso z obou stran opečeme na oleji, vyjmeme a vložíme nadrobno nakrájenou cibuli se špekem a sušené nenamočené houby. Restujeme a vrátíme maso. Dochutíme ještě pepřem, podlijeme vývarem asi do poloviny výšky masa a necháme provařit. Krok 4: Jakmile začne vývar bublat, přendáme nádobu do podstavce pomalého hrnce, přiklopíme a nastavíme na stupeň II, na 3 hodiny. Během vaření doléváme postupně podle potřeby vývar a maso můžeme otočit. Krok 5: Asi v polovině vaření přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Když je maso měkké, vyjmeme ho a přiklopíme, aby neokoralo. Nádobu přendáme opět na sporák (používáme pod ni mřížku k tomu určenou) a necháme šťávu vydusit na tuk. Krok 6: Zaprášíme moukou, restujeme a podlijeme zbytkem vývaru nebo trochou vody. Zmírníme plamen a necháme ještě za občasného promíchání provařit, dokud se tuk nezačne oddělovat. A máme hotovo. Maso můžeme vrátit k omáčce prohřát. Krok 7: Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši nebo šťouchané brambory, ale lze i s bramborovým knedlíkem nebo rýží.

TIP: Jak připravit bramborovou kaši

Zveřejněno 28. 4. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí loupaná plec na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klY6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí loupaná plec na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klY6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jo, jinak - nejlepší španělské ptáčky byly vždycky z perka;-)

Ha, přesně, nedávno jsem se v masně ve svých 54 letech ujišťovala, jestli to péro, co prodávají jako loupanou plec, je opravdu ono:-D. Jinak moc velká dobrota, tohle taky můžem často. Bodík<3

:yes::yes::yes:<3:-K

dělám velmi podobně - je to velmi dobré:yes::-D ovšem za mých mladých let to bylo péro, teď se musím spokojit s loupanou plecí:-D no nic masíčko je to výborné:-p

Loupanou plec používám moc ráda, myslím, že je to jedna z nejlepších částí hovězího:yes:. Taky dělám skoro stejně, i v PH, ale můj nejde na sporák, tak je přece jen postup trošku jiný. A nedávám česnek;-):-)
Určitě jste si pochutnali:-p:-)

Jo, dělám podobně (bez pomalého hrnce), ale na talíři to vypadá o mnoho hůř:yes:

Dělám prakticky stejně :-p:yes:

Tématické fráze:
hovězí na houbách, hovězí plecko na houbách, hovězí loupaná plec recepty, loupaná plec, hovězi plec, hovězí loupaná plec, hovezí plec recepty, plecko na houbách, hovězí plec recept, hovězí loupaná plec recept, recept hovězí loupaná plec, recepty hovězí na houbách, hovězi plec loupaná, hovězi vysoká plec, hovězí plecko recept, hovezi plecko, recepty z hovězí plece, hovězí plec vysoká, co z hovězí plece, hovězí na houbách v troubě

Suroviny:
plec hovězí loupaná, houby sušené, cibule, špek, majoránka sušená, pepř drcený, česnek, vývar masový, mouka, sůl, olej

Přidat fotografie receptu