Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát na tymiánu s hráškovým pyré

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 890 kJ /
691 kcal
Bílkoviny108,20 g
Tuky8,20 g
Vláknina19,18 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,36 g
Sacharidy38,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu osolíme, okořeníme a společně s tymiánem necháme pár hodin marinovat v oleji. Krok 2: Až přijde čas přípravy večeře, na pánvi si rozehřejeme oříšek másla, na kterém restujeme šunku, nadrobno nakrájený česnek a cibulky. Přidáme trošku cukru a necháme jej zkaramelizovat. Krok 3: Poté přidáme tymián, sůl a hrášek a podlijeme takovým množstvím vývaru, abychom ho mohli krátce povařit, ale zároveň pak nebyla kaše po rozmixování řídká. Krok 4: Hrášek vaříme jen krátce, aby neztratil na své krásné zelené barvě. Krok 5: Poté, jak už jsem naznačila, proženeme mixérem na hladké pyré (část hrášku s většinou šunky jsem předtím odebrala stranou, čistě z estetických "ozdobných" důvodů), které pak ještě na krátkou chvíli vrátíme do pánve, zjemníme troškou smetany a provaříme. Krok 6: Rybu zlehka opečeme po obou stranách a servírujeme s hráškovým pyré a opečeným toastem.

Zveřejněno 1. 5. 2015

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Dětská specifika:

- ryby jsou doporučovány od 1 roku. Candát je ryba dravá a navíc česká, takže bych se ho nebála ani dříve, ALE! Pozor na kosti. Zpravidla jich obsahuje celkem dost.

- cibule a smetana taktéž od 1 roku, ale ta není v receptu nezbytná

Nová kuchařka s krásným receptem na rybu a candát v lednici. To jsem prostě musela! Nebyla bych to já, kdybych si ten recept tak trošku nepřišmoulila k obrazu svému, takže píšu: Inspirováno Romanem Paulusem :)

Mé další recepty najdete na: http://mamavkuchyni.blogspot.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na tymiánu s hráškovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D2GK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na tymiánu s hráškovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D2GK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Pro mne je candát nejlepší ryba, takto upravená bude výborná:yes:

Tématické fráze:
candát recept, candát recepty, candát na pánvi, ryba s hráškovým pyré, candat recepty, nejlepší recept na candát, kachni prsa s hraskovym pyre, recept na candáta dle polreicha, jak marinovat candáta, candat na timianu, nejlepší candát na pánvi, hráškové pyré s candátem, candát s pxre, candat s hrachem recept, mražený candát, recept na candáta, candát nejlepší recept, candát mražený recepty, recepty z candáta, nova recept candát

Suroviny:
candát, hrášek mražený, šunka, česnek, cibule, cibulka jarní, máslo, smetana, tymián, cukr, vývar, sůl, koření na ryby

Přidat fotografie receptu