Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů

Recepty z jednoho hrnce nebo pekáče patří k těm nejoblíbenějším. Příprava bývá jednoduchá a rychlá, navíc po ní nezůstane hromada špinavého nádobí. Gnocchi zapečené se špenátem a sýrem v jednom pekáčku jsou vynikající jako chutný a sytý oběd nebo vydatná večeře.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 362 kJ /
1 999 kcal
Bílkoviny86,96 g
Tuky100,12 g
Vláknina11,54 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 6,68 g
Sůl17,20 g
Sacharidy182,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gnocchi uvaříme podle návodu a na závěr k nim přidáme špenátové listy, abychom je spařili. Krok 2: Scedíme a v pekáčku dobře promícháme se šlehačkou, nahrubo nastrouhanými sýry, najemno nastrouhaným česnekem a plátky sušených rajčat. Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 25 minut.

TIP: Jak udělat domácí bramborové gnocchi

Zveřejněno 24. 3. 2009

Poznámka autorky Eliza

Při podávání můžeme posypat tvrdým sýrem - například parmezánem, ale podle mě to není nutné..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ggN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ggN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Ta kombinace sýrů vypadá lákavě :-8 a opravdu snadné na přípravu :yes:

:-)<3:yes::yes::-K

Opravdu moc dobré jídlo… 😋 Děkuji za recept. 👌

To je velká dobrota! :yes:

Výborný recept – pochutnali jsme si <3. Děkuji a ukládám i na příště. L.

+1:yes:

Dnes u nas jako vecere na Zeleny ctvrtek, uz ted se tesim, protoze recept jsem jiz varila a je vyborny.
Jen gnocchi nepredvaruji, lehce opecu syrove na panvi, pridam ostatni suroviny a zapecu.

vypada to vyborne..jen se chci zeptat mam tu pouze spenatovy protlak mohu i stim?dekuju za odpoved;-)

Pro rodinný nedělní obídek jsem vybrala tento lákavý recept, a opravdu jsem neprohloupila! Všichni jsme si moc pochutnali, jako už dlouho ne! A moc rádi si tuto dobrůtku uvaříme brzy znovu! Opravdu je to mňamka! Místo Fety jsem také použila mozzarelu - především navrch, aby se hezky rozpekla do křupava :) a přidala jsem i trochu kuřecího masíčka :) takže moc děkuji za inspiraci a další receptík do mé sbírky oblíbených dobrot! :yes:

Vynikající! Celá rodina se olizovala až za ušima (i když jsme místo fety použili mozzarellu). Nejlepší na tom byla ta sušená rajčata :-* zasloužený bodík :yes:

Mirčo, děkuju za milý komentář a překrásné fotky. Jsou tak plastické, jen si nabrat na vidličku a vložit do pusinky...:-p A ta žlutá je dokonalá!
Jsem ráda, že si Vojtík pochutnal...sama jistě víš, že když už chutná i dětem, je to veliká pochvala kuchaři...;-) Je to drobotinka mlsná a vybíravá...;-):-D

Elizo:-) . Vojta si vybral Tvůj recept jako vzor k večeři a začalo vaření. Chtěl s masem, tak jsem na oleji z rajčat orestovala maso, přidala ostatní suroviny (domácí sušená rajčata) a udělala omáčku (ten olej z rajčat mi jídlo zabarvil do žluta:-8). Tu jsem pak smíchala s gnocchi a dala na chvilku zapéct. Místo Nivy jsem použila uzený eidam:-8. Přidávám boďku č. 12 a fotku ( ale pochopím, pokud by jsi jí nechtěla;-)).
P.S. Vojta se toho mohl ujíst, furt chodil pro přidání a posílá velkou pochvalu:-K.

Tak tohle bych mohla.:yes:Letí bodík.:-p

To byla ale mňamka! Všichni jsme si moc pochutnali,fakt úžasné.Budu dělat častěji:-))

hm.... to vypadá fakt krásně,letím pro špenát a gnocchi,večeře je jasná.díky za recept:yes:

Moc dobré papáníčko, s přítelem si na Gnocchi často smlsneme, a moc me to bavi i delat...vynikajici recept :-):yes:

:yes: Elí, mohla by jsi konkurovat picošce z Národní:-p:yes:

Eli, díky za bezvadný recept, tohle je něco pro nás :-p:yes::yes:

Eli, tos mi udělala radost:-), gnocchi máme rádi, tak zase mám jiný recept na vyzkoušení, díííkyyy a máš to za bod:yes::-D

Katarinko, to máš pravdu, jsou docela drahé. Pro pět dospěláků bych asi zdvojnásobila uvedené množství.;-)
Ale zase tam není maso...

Ja viem,že gnocci sú super,ale nás je päť dospelákov a keby som som ich mala robiť,tak sa namakám,kým by som ich spravila.:-)A kupované sú dosť drahé.

Díky za milé komentáře. Je to opravdu bezpracná rychlovka, navíc dobrá a sytá...;-) S těstovinami to také jistě půjde. Ovšem kombinace bramborové noky (tedy gnocchi) a špenát je opravdu výborná :-p a osvědčená...

Vyzerá to výborne.Vyskúšam to s cestovinami:yes:

Skvělá rychlovka - už je v oblíbených :-p Moc lákavé fotky!:yes:

No, gnocchi já můžu, Elizo!! A s tou smetanou a sýrem..:-p:yes:

Tématické fráze:
zapecene noky se spenatem, gnocchi, gnocchi recept, gnocci se špenátem, gnochi se spenatem, zapečené noky, zapečené gnocchi se sýrem, zapékané gnocchi, noky se špenátem, zapečené noky se sýrem, gnoci se špenátem, gnocchi se špenátem, zapečené gnochi se špenátem, zapečene gnochi, zapékané gnochi, recept gnocchi se spenatem, zapečené bramborové noky se špenátem, gnocci recepty, gnocchi se spenatem a syrem, zapékané gnocci

Suroviny:
gnocchi, špenát listový, smetana ke šlehání, sýr hermelín, sýr niva, sýr feta, rajče sušené v oleji, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu