Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou
Postup přípravy
1 litr červeného vína dáme vařit, přidáme bylinky a cukr a necháme zredukovat (poznáme podle hustoty). Krok 5: Na rozpuštěném másle restujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme uvařenou čočku a dochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem. Krok 6: Na druhé pánvičce rozpustíme máslo a přidáme uvařenou mrkev, přidáme špetku soli a cukr - zkaramelizujeme. Krok 7: Filety ze pstruha nasolíme a opepříme a dáme na rozpálenou pánev. Krok 8: Nakonec si uděláme bylinkovou pěnu:
Necháme zavařit mléko přidáme nasekané bylinky a ponorným mixérem budeme mixovat do té doby, než nám vznikne pěna. Krok 9: Na talíř dáme čočku, položíme na ni filety ze pstruha, okolo karamelizovanou karotku, okolo pokapeme redukcí z červeného vína (doporučuji dát do plastové lahvičky), ozdobíme listy šťovíku, výhonky z hrášku - případě co budete mít po ruce, a nakonec přidáme lžičkou pěnu.
Přeji dobrou chuť.
Zveřejněno 4. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M20O
Moje poznámka
Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M20O
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 4 minutami
Plněné ořechy
Handour před 15 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 40 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 48 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 53 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
redukce z vína,
pstruh s cervenou cockou,
pstruh s cockou,
losos na cervene cocce,
čočka a pstruh,
červená čočka s pstruhem,
příloha k červené čočce,
cervena čočky k pstruhů,
červená čočka s červeným vínem,
recept pstruh cervena cocka,
pstruh ceevena cocka,
pečený pstruh s čočkou,
červená čočka na vine,
pstruh a čočka,
pstruh lososovitý s cervenou cockou,
pstruh salat s cervene cocky,
co se hodí k řepě a mrkvi,
červená čočka pstruh,
recepty pečený feik,
čočka na víně
Suroviny:
pstruh,
čočka červená,
mrkev,
cibule šalotka,
víno červené,
rozmarýn,
tymián,
hrášek,
mléko,
sůl,
pepř,
cukr
Komentáře (5)