Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fejkinc

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvého pstruha rozpůlíme a vykostíme (malé kosti pinzetou) a dáme do lednice. Krok 2: Červenou čočku propláchneme vodou a po té uvaříme. Krok 3: Mrkev si očistíme a následně nakrájíme na kolečka, uvaříme do poloměkka a zchladíme ledovou vodou. Krok 4: Redukce z červeného vína:
1 litr červeného vína dáme vařit, přidáme bylinky a cukr a necháme zredukovat (poznáme podle hustoty). Krok 5: Na rozpuštěném másle restujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme uvařenou čočku a dochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem. Krok 6: Na druhé pánvičce rozpustíme máslo a přidáme uvařenou mrkev, přidáme špetku soli a cukr - zkaramelizujeme. Krok 7: Filety ze pstruha nasolíme a opepříme a dáme na rozpálenou pánev. Krok 8: Nakonec si uděláme bylinkovou pěnu:
Necháme zavařit mléko přidáme nasekané bylinky a ponorným mixérem budeme mixovat do té doby, než nám vznikne pěna. Krok 9: Na talíř dáme čočku, položíme na ni filety ze pstruha, okolo karamelizovanou karotku, okolo pokapeme redukcí z červeného vína (doporučuji dát do plastové lahvičky), ozdobíme listy šťovíku, výhonky z hrášku - případě co budete mít po ruce, a nakonec přidáme lžičkou pěnu.



Přeji dobrou chuť.

Zveřejněno 4. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M20O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M20O

Marie

Komentáře (5)

určitě se bylinky dají obměnit s jinýma přísadama a k sýrům se 100% hodí :)

jinak zhruba na 1 litr vína dávám 10 polévkových lžic cukru, ale záleží také na chuti vína a doslazuji taky podle chuti

Domnívám se, že z receptu se vytratil cukr jako takový, ale především aspoň jeho přibližné množství (?KL, ?PL) na litr vína

danielle72:
Na jahody?
Tak určitěěě:yes: ...a vůbec by na nich nemusela být ani majonéza ;-) jako např. zde http://www.toprecepty.cz/recept/42115-balsamikove-...

Fejkinc: Děkuji za odpověď ;-). Kdyby se víno svařilo s jinými bylinkami (skořice, hřebíček - a přidal se cukr), umím si ji představit třeba i jako ozvláštnění chuti na čerstvých jahodách s rukolou, na mangu, nebo třeba sýrech jako je fetta nebo camemebert. Co myslíš?

redukce vydrží minimálně 1 měsíc, většinou ji ale spotřebuji dříve než by přestala být dobrá, protože se dá použít skoro všude :) jak u předkrmu tak hlavních chodů

Krásné jídlo a pěkně vysvětlená receptura;-). Trochu náročnější pro nepříliš zkušené kuchařinky, ale v chuti se to stonásobně vrátí :-p:yes:
Jak dlouho pak asi vydrží vinná redukce v lednici?

Tématické fráze:
redukce z vína, pstruh s cervenou cockou, pstruh s cockou, losos na cervene cocce, čočka a pstruh, červená čočka s pstruhem, příloha k červené čočce, cervena čočky k pstruhů, červená čočka s červeným vínem, recept pstruh cervena cocka, pstruh ceevena cocka, pečený pstruh s čočkou, červená čočka na vine, pstruh a čočka, pstruh lososovitý s cervenou cockou, pstruh salat s cervene cocky, co se hodí k řepě a mrkvi, červená čočka pstruh, recepty pečený feik, čočka na víně

Suroviny:
pstruh, čočka červená, mrkev, cibule šalotka, víno červené, rozmarýn, tymián, hrášek, mléko, sůl, pepř, cukr

Přidat fotografie receptu