Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou
Postup přípravy
1 litr červeného vína dáme vařit, přidáme bylinky a cukr a necháme zredukovat (poznáme podle hustoty). Krok 5: Na rozpuštěném másle restujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme uvařenou čočku a dochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem. Krok 6: Na druhé pánvičce rozpustíme máslo a přidáme uvařenou mrkev, přidáme špetku soli a cukr - zkaramelizujeme. Krok 7: Filety ze pstruha nasolíme a opepříme a dáme na rozpálenou pánev. Krok 8: Nakonec si uděláme bylinkovou pěnu:
Necháme zavařit mléko přidáme nasekané bylinky a ponorným mixérem budeme mixovat do té doby, než nám vznikne pěna. Krok 9: Na talíř dáme čočku, položíme na ni filety ze pstruha, okolo karamelizovanou karotku, okolo pokapeme redukcí z červeného vína (doporučuji dát do plastové lahvičky), ozdobíme listy šťovíku, výhonky z hrášku - případě co budete mít po ruce, a nakonec přidáme lžičkou pěnu.
Přeji dobrou chuť.
Zveřejněno 4. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M20O
Moje poznámka
Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M20O
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 9 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 10 hodinami
Tématické fráze:
redukce z vína,
pstruh s cervenou cockou,
pstruh s cockou,
losos na cervene cocce,
čočka a pstruh,
červená čočka s pstruhem,
příloha k červené čočce,
cervena čočky k pstruhů,
červená čočka s červeným vínem,
recept pstruh cervena cocka,
pstruh ceevena cocka,
pečený pstruh s čočkou,
červená čočka na vine,
pstruh a čočka,
pstruh lososovitý s cervenou cockou,
pstruh salat s cervene cocky,
co se hodí k řepě a mrkvi,
červená čočka pstruh,
recepty pečený feik,
čočka na víně
Suroviny:
pstruh,
čočka červená,
mrkev,
cibule šalotka,
víno červené,
rozmarýn,
tymián,
hrášek,
mléko,
sůl,
pepř,
cukr
Komentáře (6)
jinak zhruba na 1 litr vína dávám 10 polévkových lžic cukru, ale záleží také na chuti vína a doslazuji taky podle chuti
danielle72:
Na jahody?
Tak určitěěě
Jak dlouho pak asi vydrží vinná redukce v lednici?