Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená česneková bageta

Křupavá, dozlatova upečená bageta vonící máslem, česnekem a bylinkami. Skvěle se hodí například ke grilovaným masům či sýrům, ale vychutnáte si ji i jen tak se sklenkou vašeho oblíbeného vína.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 890 kJ /
1 169 kcal
Bílkoviny3,51 g
Tuky123,23 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 2: Změklé máslo smícháme se špetkou soli, oloupaným prolisovaným česnekem a nasekanými čerstvými bylinkami. Krok 3: Bagetu nakrájíme na příčné plátky široké cca 2 cm, ale řezy úplně nedokončíme. Bageta tak zůstane vcelku. Krok 4: Do každého zářezu vetřeme jednu lžičku bylinkového másla a zbytkem potřeme povrch bagety. Krok 5: Bagetu těsně zabalíme do alobalu, vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Krok 6: Odhrneme alobal a dopékáme dalších 5 minut dozlatova. Krok 7: Rozkrájíme a podáváme teplé k pečenému nebo grilovanému masu, obloženým talířům, zeleninovým salátům, naloženým sýrům nebo jen tak samostatně, třeba k bílému vínu.

TIP: Česnek v naší kuchyni - tipy a rady k jeho využití

Zveřejněno 24. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená česneková bageta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vggn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená česneková bageta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vggn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

skvělý recept :-) já ji mám ráda ke grilovanému masu, nebo k dobrému plísňovému sýru.

Když do těch zářezů vymazaných máslem nacpete proužek eidamu a proužek angl. slaniny, dáte zabalené v alobalu zapéct do trouby, tak je úžasná večeře????

casino: :-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

mně to strašně chutnalo a zamilovala sem si <3 ale mím děteem to moc nechutnalo a tvářili se asi takto 8-( ale za mně bodík nahoru :yes:

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli bageta musí být už udělaná nebo ta na dopečení v troubě :-)Děkuji za odpověď :-)

:-ptu můžem:-p:-p:-pke grilovanému masíčku jako dělaná:-p:yes::yes:

Suzannko, děkuji :-8:-8.
Představ si, že oslava nebyla, jeden z oslavenců náhle onemocněl...:-( Už jsem měla všechno nakoupené... No nic, bude příští úterý, trvanlivý materiál jsem schovala, listové těsto šoupla do mrazáku, ostatní sníme.
Bagetku vyzkoušej, u nás se po ní vždy jen "zapráší". :-)

Ahoj Eli, jak ty to delas, ze vsechny tvoje recepty vypadaji naprosto uzasne:yes: hned bych si kousicek dala:-p asi vyzkousim o vikendu k snidani:-)
A co vcerejsi oslava, vydarila se?

Mńam, to vypadá dobře! No, kdo by si nedal, ale já měla na snídani dvě jablka :-// nic proti jablkům, ale tohle bych si dala raději!:-p A letí ti Elizo plusík až z Orlové!;-)

Achich:-8....a mňam a bodík!:yes:

Když snídaně, tak na vidličku:-) Bagetka vypadá skvěle, :-p kávičku už mám uvařenou...:-))

:-):-):-) Haničko, máme chutě podobného ražení...:-p Kdepak po ránu doporučované müsli s ovocem, ovocný jogurt nebo cereální tyčinky... Ale teplé pečivo, pravé máslo, bylinky, trochu česneku (případně slaninka s vejci) - to je správná volba...:-))

Eli, já bych si to dala klidně ráno k snídani a vůbec bych k tomu nic jiného nepotřebovala,:-) mňam mám na to chuť....:yes:

Tématické fráze:
zapečené bagetky, zapečená bageta s bylinkovým máslem, zapékané bagety, česnekové bagetky, bageta s česnekovým máslem, zapékaná bageta, bylinková bageta, zapecena bagetka, bageta s česnekem, bageta recept, opecena bageta, cesnekova bagetka, zapečené bagety s bylinkovým máslem, bageta s bylinkovym maslem, obložená bageta, oblozena bageta recept, bagetky s česnekovým máslem, obložené bagety recept, pečené bagetky, pečené bagetky

Suroviny:
bageta, máslo, česnek, čerstvé bylinky, sůl

Přidat fotografie receptu