Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Consommé z bizona

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 720 min Doba přípravy: 720 min

720 min (720 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 764 kJ /
4 963 kcal
Bílkoviny729,61 g
Tuky190,20 g
Vláknina43,85 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 6,13 g
Sůl15,33 g
Sacharidy66,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kosti pečme 30 minut na pečícím papíru v troubě předehřáté na 180°C. Krok 2: Přendáme do pomalého hrnce. Zalijeme vodou. Cibuli překrojíme na polovinu a řeznou plochou jí opečeme na pánvi.Zeleninu nakrájíme na velké kousky. Vše přidáme do PH. Přidáme maso a všechno koření. Zapneme na st.I na 8 hodin. Pak necháme vychladnout. Sebereme ztuhlý tuk a přes sítko přelijeme do hrnce. Krok 3: Maso, mrkev, celer i pórek umeleme. Bílky ušleháme do řídkého sněhu. Promícháme se zeleninou a masem a přidáme do studeného vývaru. Promícháme. Krok 4: Dáme opět vařit. Vaříme mírným varem 2 hodiny. Z povrchu průběžně sbíráme nečistotu. Hotové consommé necháme vychladnout a přecedíme přes plátno.

Zveřejněno 9. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Consommé z bizona

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZROR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Consommé z bizona

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZROR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Dooga: :-))to vím. Zajímal by mě spíš to čištění vývaru - ne každý to zná. Ale jak píšu - báječný recept do sbírky, s lákavou fotkou. Díky ;-)

cathleen: Hele, nemám. Není nic moc co fotit. Je to hromada kostí a pak je to zavřené v PH.

Včera jsem měla v plánu a pak zapomněla...pochválit:-)
Moc hezky popsaný recept:-K lákalo by mě kouknout i na nějaké fotky z výroby. Nemáš náhodou?:-8

Konečně mezi dortíky a pomázánkami zase kus špicového kuchařského kumštu! Závidím tu bizoní surovinu i pomalý hrnec, do kterého se to vůbec vešlo! Gratuluji!

Dobře TY ;-)

Paráda:-!:yes: Vlastnoručně ulovený?;-):-)

BlankaZ: Jak je napsáno v receptu, dal jsem 4 lity. Když odpočítám něco na odpaření, tak cca 3,5 l. ;-)

Kolik litrů vývaru z toho máte?Zajímá mě to vzhledem k množství použitých kostí a masa.Děkuji:-K

Supééér, :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
recepty z bizona, bizon recepty, maso z bizona, bizon recept, maso z bizona recepty, recepty bizon, bizon recepty, recept na bizona, recepty na bizon maso, recept bizon, consomé z pomalého hrnce, bizoni maso priprava, bizon maso příprava, recepty na bizona, pokrmy z bizona, receptz z bizona, bizoní recepty, recept na maso z bizona, bizoni maso priprava, vaříme z bizona

Suroviny:
bizoní kost, cibule, voda, bizoní maso, česnek, sůl, cukr, mrkev, celer, pórek, bobkový list, koření hřebíček, pepř, petrželka, bizoní maso, mrkev, celer, pórek, bílek

Přidat fotografie receptu