Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambůrky s tvarohovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 202 kJ /
1 004 kcal
Bílkoviny28,62 g
Tuky93,53 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy11,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory očistíme, neloupeme. Nakrájíme na jednotlivá sousta, podlijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Krok 2: Máslo necháme zcela rozpustit, vmícháme do tvarohu. Krok 3: Přidáme nasekané bylinky, prolisovaný česnek a osolíme dle chuti. Zředíme kefírem tak, aby byla konzistence polotekutá.
Jako nápoj je nejlepší kefír.

Zveřejněno 11. 5. 2015

Poznámka autorky spagetka

Tato úprava je vhodná hlavně pro ty, kteří z jakéhokoli důvodu nemohou jíst brambory na loupačku tradičním způsobem, přitom na ně mají chuť, ale mohou používat pouze lžíci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky s tvarohovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wl9M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky s tvarohovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wl9M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

ZFranclova: Děkuju :-K:-K:-K

ZFranclova 19. 5. 2015 17:18
Spagetko, díky. Je to super nápad na jídlo - navzdory všemu tomu zbytečnému dohadování. Jsi velkorysejší, než někteří níže uvedení, a za to Ti patří také dík. Tyhle zbytečné řeči jen dělají v komentářích otravný šlem. Bodík už jsem dala.

MajaV: Rozfrflané na kousky kvůli snadnějšímu jezení. V mikrovlnce v troše vody kvůli rychlosti, týž důvod i proč jsem nevařila vcelku. A přesně, každý ať si to vaří dle sebe, svých možností, svého času. Chuť ve výsledku je prostě výborná.;-)

spagetka: Neptala jsem se na vaše nemoci, což tady taky všichni pochopili, jen na ten zvláštní postup vaření brambor: sice ve slupce, ale rozfrdlané na kousky. No a jestli jsi vařila v mikrovlnce(tedy chceš asi říct v páře), proč to není v postupu tvého receptu. Ale nechci vyvolávat diskuze, každý ať si brambory uvaří jak umí;-) :-)

tejaja > hurá, díky, myslela jsem si to, ale díky za potvrzení:yes: jsem zase o něco chytřejší:-D

zizala: souhlasím, vařila jsem v mikrovlnce. Jenže mám pařáček do mikrovlnky a nebyla jsem si jistá, jestli vydrží teplotu. Už mě dost nádobí do mikrovlnky zklamalo a potřebovala jsem rychlost.

Nové brambory je lépe vařit v celku v páře, je to nejšetrnější způsob vaření :-)

BlankaZ: S vitamínami je to tak, že čím na menšie kúsky zeleninu narežeš, tým má viac styčných plôch vo vode a tým viac viatmínov sa vyluhuje. Ale pozor, platí to len pre vitamíny rozpustné vo vode, nie pre vitamíny rozpustné v tukoch. ;-)

Děkuju vám :-K:-K.

To myslím,že ne.Ale stejně-myslím si,že špagetka nepochopila...jak to MajaV myslela......Dělá se tu z komára velbloud a nemluvím o zdravotních potížích,aby si to někdo nevyložil špatně.
Jdu si vygooglit ty vitaminy,nedá mi to.
Good night :-)

Pokud to v poznámce stojí psáno od samého začátku, tak se omlouvám. Přehlédl jsem to...:-8

casino, vysvětlení je v poznámce receptu,ale i tak nechápu komentář špagetky,protože je přeci možné brambory uvařit vcelku,potom je nakrájet a poté servírovat dotyčnému,který může jíst pouze lžící.Myslím,že špagetka si tuhle variantu neuvědomila.
Mě pořád zajímá jak je to s těmi vitaminy.Ale asi mám smůlu:-)

MajaV:
No, přijde mi, že tejaja i spagetka se vyjadřují poněkud tajnosnubně...:-))
Pokud zde nejde pouze o pouhou vlákninu a její vliv na peristaltiku, tak by mě fakt vážně zajímalo wocogou:-K

casino > děkuji za vysvětlení, já to spíš myslela vzhledem ke komentáři MajaV...... že při rozkrájení a uvaření brambor se vyluhují vitaminy do vody víc,než když se brambora vaří vcelku.Zajímá mě,jak to je :-)

Však každý den nemusí být k obědu maso:yes:

Tématické fráze:
jake bramburky se muzou jist, brambory s tvarohovým přelivem, paracek do mikrovlnky

Suroviny:
brambory rané, tvaroh ve vaničce, máslo, čerstvé bylinky, česnek, sůl, kefír

Přidat fotografie receptu