Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 851 kJ / 920 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,12 g |
Tuky | 76,57 g |
Vláknina | 13,16 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 32,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadier a narežeme na kocky.
Krok 2: Na oleji orestujeme narezanú cibuľu a pridáme tekvicu. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián, zalejeme vriacou vodou a varíme 10 minút. Potom polievku rozmixujeme.
Krok 3: V troche odobratej polievky rozmiešame smotanu a vlejeme späť do polievky. Privedieme k varu, ale nenecháme variť a odstavíme.
Krok 4: Na suchej panvici opražíme za stáleho miešania orechy.
Krok 5: Každú porciu polievky na tanieri posypeme orechami.
Zveřejněno 12. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tykvová polévka s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE67
Moje poznámka
Tykvová polévka s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE67
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 8 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 18 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 5 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 5 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 6 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 6 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 8 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 8 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 8 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 10 hodinami
Tématické fráze:
tykvová polévka,
ořechová polévka,
recepty-tykvova polevka
Suroviny:
tykev,
cibule,
česnek,
smetana sladká,
ořechy vlašské,
olej,
pepř,
tymián,
sůl
Komentáře (9)