Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák s pancettou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hazel hazel

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 074 kJ /
1 213 kcal
Bílkoviny53,21 g
Tuky65,17 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 2,30 g
Sůl5,00 g
Sacharidy99,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ohřejeme si troubu na 180°C a ohnivzdorný pekáček si vymažeme máslem. Krok 2: Do misky dáme strouhanku, parmesan, rozdrobenou pancettu a petrželku. Osolíme a dobře promícháme. Krok 3: Rozděleny květák dáme do osolené, vařící vody a vaříme 5 minut. Krok 4: Ihned přecedíme a posypeme polovičkou dávky připravené směsi se strouhankou. Krok 5: Dáme takto připraveny květák v jedné vrstvě do vymaštěného ohnivzdorného pekáčku. Rozehřáté máslo přidáme do druhé poloviny připravené strouhanky a promícháme. Tímto posypeme květák v pekáčku a pečeme 25 minut nebo až začne květák maličko hnědnout. Krok 6: Podáváme teplé.

Zveřejněno 12. 5. 2015

Poznámka autorky hazel

Jako prilohu u nas podavame s kale (kaderavek) salatem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák s pancettou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRDW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák s pancettou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRDW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
květák recepty, zapečený květák recepty, zapečený květák recept, květák s opečenou strohankou, recept s pancettou, kvetak s maslem strouhankou parmezan

Suroviny:
strouhanka, sýr parmazán strouhaný, pancetta, petrželka, sůl, květák, máslo

Přidat fotografie receptu