Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa plněná Nivou, přikrytá slaninkou na lehké švestkové omáčce s pizza tyčinkami

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukodvody klukodvody

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 067 kJ /
5 274 kcal
Bílkoviny361,78 g
Tuky374,00 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 3,22 g
Sůl8,06 g
Sacharidy107,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa si upravíme na porce, prořízneme kapsu do které dáme Nivu a uzavřeme švestkou. Krok 2: Přečnívající volnou část prsou přetáhneme přes prořez a spojíme párátky tak aby párátka koukala připevníme na ně slaninu. Krok 3: Balíčky osolíme a překryjeme slaninkou, kterou upevníme na vyčnívající párátka. Krok 4: Teď si uděláme omáčku. Omlouvám se, ale neměl jsem dost času na focení, tak bude jen postup. Dáme vařit 1/2 l vody, do které dáme máslo. Když se máslo rozpustí a voda začne vařit, stáhneme var a přidáme povidla. Krok 5: Mezitím si spaříme rozinky a nastrouháme perník. Přidáme jen pro zjemnění chuti smetanu provaříme a zahustíme omáčku nastrouhaným perníkem. Omáčka musí být dost hustá, ale ne kaše. Přidáme rozinky, trošku osolíme, ale jen malinko špetičku a pro dochucení na špičku nože skořici. Nesmí přehlušit chuť omáčky. Krok 6: Švestky nakrájíme na kousíčky a vložíme do omáčky a ještě malinko necháme táhnout, aby se chutě spojily. Na suché pánvi krátce osmahneme mandle a hotovo. Krok 7: Do kastrolku nebo hluboké pánve, kam se nám vejdou ty porce, kolik jich budeme dělat, dáme olej, čím vyšší vrstva tím lépe a pomalu opékáme, aby se nám maso propeklo, je to přece jenom poměrně vysoké a tak aby to nebylo syrové. Krok 8: Tu stranu na které máme slaninku pečeme podle toho jak kdo má rád. Při objednávce paní chtěla méně opečenou a pán více. Úvodní fotka je ta méně a tahle více. Protože mám tu možnost, vymyslel jsem ty tyčky z pizza těsta, ale příloha je na každém. Kombinace sladké omáčky, chuti sýra a slaniny je překvapující. Tak pokud budete dělat toto jídlo, přeji dobrou chuť. No a málem jsem zapomněl na mandle. Dáme na talíř omáčku, posypeme opraženými mandličkami, položíme maso a přílohu. No snad jsem nic nezapomněl .

Zveřejněno 15. 5. 2015

Poznámka autora klukodvody

Ty závitky je potřeba dělat pomaleji ,by se dobře propekly a to nejdříve na straně bez slaniny, jinak se nám kabátek připeče .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa plněná Nivou, přikrytá slaninkou na lehké švestkové omáčce s pizza tyčinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPQO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa plněná Nivou, přikrytá slaninkou na lehké švestkové omáčce s pizza tyčinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPQO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

spagetka děkuji moc ,byl jsem asi trochu mimo .:-8:-8:-8

Júúú, to se mi líbí ;-):-p:yes::yes:
(zastřelím tě při nejbližší návštěvě, doufám, že jsem recept upravila dobře, zbytek v SZ :-D:-D:-D)

Tématické fráze:
kuřecí prsa plněná nivou, kuřecí prsa s nivou a slaninou, kuřecí prsa plněná nivou a sušenými švestkami, kuřecí prso plněné nivou, kuřecí prsa se slaninou a nivou, kureci prso se slaninou a nivou, kuřecí s nivou omackou, videorecept plněné kuřecí prsa s s nivou, plněné kuřecí prsa s s nivou videorecept, plněné kuřecí prsa švestkami, kuřecí kapsa se se švestkovou omáčkou, plněná kuřecí kapsa se švestkami, plněna kuřeci prsa s s nivou videorecept, kureci prsa s omackou z nivy, kureci plnene svestkami, švestková omáčka se slaniniu, kureci kapsa plnena nivou a slaninou, penne se sušenými švestkami a nivou, plněná prsa nivou, prořez švestky

Suroviny:
prsa kuřecí, sýr niva, slanina anglická, švestky sušené, sůl, máslo, povidla švestková, švestky sušené, rozinky, perník strouhaný, skořice mletá, smetana na vaření, lupínky mandlové, voda, olej, sůl

Přidat fotografie receptu