Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ragů s rýžovou peřinkou

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 706 kJ /
886 kcal
Bílkoviny114,36 g
Tuky24,22 g
Vláknina13,45 g
Cholesterol 358 mg
Sodík 342 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy32,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm). Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, pak přidáme kostky masa, zamícháme, osolíme opepříme, vsypeme mletou papriku a kari, necháme provonět a zalijeme horkou vodou asi do 2/3 výšky masa. Krok 3: Dusíme do poloměkka, pak jemně zahustíme moukou rozmíchanou s vodou (nesmí být husté! Spíš jako šťávička.), necháme asi 10 min. provařit, pak přidáme nakrájenou zeleninu a ještě asi 10 min. vaříme (maso nesmí být rozvařené a zelenina příliš měkká - bude se ještě tepelně upravovat). Krok 4: Rýži orestujeme na oleji, zalijeme trochu horkou vodou, osolíme a za občasného míchání a podlévání dle potřeby dusíme do poloměkka, pak vmícháme bylinky nebo zelenou petrželku, podlijeme 1 dcl vína a dusíme, aby byla al dente (na skus). Krok 5: Hotové ragů přendáme do pekáčku, jemně zakryjeme rýží(nepěchujeme, aby nám šťáva neprosákla na povrch), uprostřed rýže uděláme otvor aby pára měla kudy unikat, přiklopíme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby na 200°C na 10 min., pak ztlumíne na 175°C a pečeme ještě asi 15min - na posledních 5 - 10 min. odklopíme.

Jídlo je krásně štavnaté a syté.

Zveřejněno 25. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Rýži jsem použila Arborio, je totiž krásně mazlavá a přesto pevná - zrníčka zůstávají vcelku, jen si vytvoří takový lepivý obal a při nandavání se nerozsýpají. Může se použít i kulatozrnná rýže, má stejné vlastnosti - kupuji od Lagrisu, je nejlepší.

Myslím, že kdyby se použila obyč. rýže, stačilo by do ní přimíchat (než se dá na maso) trochu nastrouhaného sýra a rýže by se také tolik nesypala ;-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragů s rýžovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgLQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragů s rýžovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgLQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:yes::-p

Blanko:-), děkuji za vyzkoušení i pochvalu;-). Ty bylinky jsou dle uvážení toho, kdo má jaké rád:-p. My třeba provensálské můžeme;-), ale někdo radši jen petrželku,...(proto je provensálské v závorce - jako příklad;-)). Ale dopíšu do receptu - dle chuti:-).

dělala jsem a bylo to dobré, ale nesedli nám tam ty provensálské bylinky...:-S Příště musím zkusit s nějakýma jinýma :yes: posílám bod ;-)

Sice něco podobného dělám, ale tenhle postup určitě přijde na řadu :yes::-p

Krásne fotky :yes: a musí to byť aj dobré,hneď dávam bod:-)

Nádhera, hned bych si dala :-p

Tématické fráze:
domazlicke ragu, ragů, domažlické ragů recept, vepřové ragú se zeleninou, madarské ragú, vepřové ragů na víně, athénské ragú, vepřová plec recepty, vepřová plec s rýží, vepř.ragů, fazolové ragů, domazlicke vepr.ragu, vepřová plec ragu, ragů z divočáka recept, uzenarske ragu, vepřové maso pod peřinkou, uzenářské ragú pohlreich, vepřova plec pohlreich, ragu z veproveho masa, vepřove plecko ragu

Suroviny:
plec vepřová, cibule, sůl, pepř bílý mletý, paprika sušená sladká, koření kari, olej, rajče, paprika čerstvá červená, brokolice, petrželka zelená, mrkev, cibulka zelená, mouka hladká, rýže, bylinky, sůl, olej, voda, víno bílé suché

Přidat fotografie receptu