Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová polévka s balsamicem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Popecenicko.cz Popecenicko.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 485 kJ /
355 kcal
Bílkoviny10,73 g
Tuky2,01 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy67,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Otevřete konzervy, oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nasekejte nadrobno a česnek jen rozbijte. Krok 2: V hrnci na nízkou teplotu rozehřejte asi 2 lžíce olivového oleje a pomaloučku v něm nechte česnek pouštět chuť. Krok 3: Cca pěti minutách přidejte cibulku, zvyšte teplotu a krátce restujte, než cibulka zesklovatí. (pozor na připálení česneku, mohl by zhořknout). Krok 4: Přidejte nasekanou chilli papričku podle chuti (můžete ji zbavit semínek, aby méně pálila) a vše zalijte loupanými rajčaty. Krok 5: Do každé plechovky nalijte trochu vody a tu ještě přidejte do hrnce – využijete jednoduše celý obsah konzervy. Krok 6: Asi 3/4 bazalky posekejte a vložte do polévky. Tu nechte 10 minut provařit a poté odstavte a rozmixuje tyčovým mixerem. Krok 7: Osolte, opepřete, přidejte 1 lžíci krémového balsamica a ještě krátce prohřejte. Pokud chcete polévku zjemnit, přidejte smetanu a provařte. Krok 8: Servírujte do hlubokého talíře, do každé porce přidejte trošku zakysané smetany, pár lístků bazalky, olivový olej a krémové balsamico. Krok 9: Na závěr nastrouhejte troškou parmazánu a můžete podávat. Krok 10: TIP:
Do rajčatové polévky se krásně hodí i těstoviny nebo noky. Krok 11: Nejjednodušší recept na noky:
V hrnečku rozkvedlejte vajíčko, špetku soli a pepře, špetku strouhaného parmezánu a za stálého míchání přidávejte mouku do zhoustnutí. Těstíčko by nemělo být tekuté, ani moc tuhé. Čím bude tužší, tím tvrdší budete mít noky. Do vroucí polévky přidávejte noky, které vytvarujete dvěma lžičkami. Až vyplavou, jsou hotové. Těsto lze obohatit bylinkami nebo česnekem.

Zveřejněno 17. 5. 2015

Poznámka autorky Popecenicko.cz

Další recepty, tipy a reportáže z gastrzážitků najdete na http://www.popecenicko.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka s balsamicem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AxPz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka s balsamicem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AxPz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Nikdy mě nenapadlo dát do rajské balsamiko. :-)) a to jsem naprostý milovník balsamika.
Zajímá mě, jaké balsamiko používáte. Protože se dost liší kvalitou. Já používám tohle a to jsem naprostý milovník balsamika.
Zajímá mě, jaké balsamiko používáte. Protože se dost liší kvalitou. Já používám tohle
www.asijske-potraviny.eu/octy-a-ochucovadla/359-balsamic-vinegar-fillipo-berio-500ml.html " target = "_blank">Nikdy mě nenapadlo dát do rajské balsamiko. :-)) a...

Jani, tvá polévka se mi líbí, tak jsem jí dnes udělala a je dobrá:-p My jsme hodně polévkový;-) Máš 4.bod:yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
rajčatová polévka s noky, krémové balsamico, rajatová krémová polévka top recepty, rajčatová polévka s parmazánem, receút, kremove balsamico recept, rajčatová polévka zdravý receút, smetana do rajčatové polévky, krémové polévky s balzamicem

Suroviny:
rajče loupané, česnek, cibule, chilli paprika čerstvá, bazalka čerstvá, olej olivový, sůl, pepř, smetana, smetana zakysaná, balsamico, parmazán

Přidat fotografie receptu