Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 38 444 kJ / 9 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,14 g |
Tuky | 483,06 g |
Vláknina | 40,10 g |
Cholesterol | 1,85 g |
Sodík | 2,17 g |
Sůl | 5,51 g |
Sacharidy | 991,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pripravila som si najprv cesto: múku som preosiala, pridala som k nej 4 žĺtky, cukor, prášok do pečiva, roztopené maslo a postupne som pridávala smotanu podľa potřeby (ja som potrebovala 3 PL. smotany, záleží od múky), všetko som spolu zmiesila a vypracovala som hladké cesto.
Krok 2: Rozvážila som ho na 5 rovnakých častí, cesto som som položila na pečiaci papier a na ňom som rozvaľkala cesto na 22 x 33cm veľkosť. Keď som mala všetkých 5 kusov rozvaľkaných na papieroch, vrchy cesta som potrela paradajkovým lekvárom a posypala drvenými arašidmi.
Krok 3: Teraz som zapla trúbu a nechala som ju vyhriať na 180 st., každý diel sa piekol 7 min., treba sledovať. Keď okraje cesta zhnednú, treba vybrať, aby sa cesto nevysušilo, lebo sa bude lámať.
Krok 4: Upečené cestá ukladám aj s pečiecim papierom na seba, aby cesto zostalo krehké.
Krok 5: Pokiaľ sa cestá chladili, pripravila som si krém: v mlieku som vymiešala detskú krupicu, pridala som vanilku a uvarila polohustú kašu. Hneď do uvarenej kaše som pridala cukor, miešala kým sa neroztopí a do vlažnej som vmiešala maslo. Krém som rozdelila na 2 časti.
Krok 6: Do jednej som pridala instnantnú kávu a dobre premiešala a do druhej som pridala rum a robre premiešala. Krémy som dala do chladničky stuhnúť.
Krok 7: Zostava cesta: na spodok som dala jeden plát cesta a potrela som ho kávovým krémom, položila som druhý plát, tento som potrela rumovým krémom, položila som ďalší a potrela som ho kávovým krémom a posledný som potrela rumovým, položila som vrchný plát, zakryla som pečiacim papierom a položila do chladničky na noc. Koláč som na noc zaťažila knihami.
Krok 8: Ráno som pripravila bielkovú hmotu: mixérom som šľahala bielky so soľou a pridávala cukor, bielková hmota musí byť tvrdá. Potom som ju preložila do hrnca a nad parou som ho miešala ešte 15min., napokon som do nej pridala citrónovú šťavu.
Krok 9: Poliala som vrch koláča a dala stuhnúť. Keď biekovú hmota stuhla, poliala som ju čokoládovou polevou cik-cak.
Krok 10: Čoko poleva: cokoláda, 1 PL. maslo, 1 PL. smotana, 1KL. olej, miešam nad parou. Je krásne lesklá. Vrch som ozdobila drvenými arašidmi. Prajem vám dobrú chuť.
Zveřejněno 21. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Arašidové rezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9m93
Moje poznámka
Arašidové rezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9m93
Nejnovější recepty
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 6 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 7 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 10 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 13 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 1 hodinou
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 4 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 4 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 5 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 6 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 6 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 10 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 10 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 11 hodinami
Tématické fráze:
arašidové rezy,
burákové řezy,
burakoverezy,
arasidove rezy recept,
piškotové řezy s arašídovým krémem,
varecha.sk moučníky řezy od izabely,
nové rezy recept,
burakove řezy recept,
burakove řezy recept,
řezy.pl,
hrnkove arašídove rezy,
andělské trúby,
arašidove řezy jako z cukrarny,
arašidove recepty,
varecha.sk moučníky řez,
arašidové pečivo,
arašidové rezy recept,,
recept burákové řezy,
varecha.sk
Suroviny:
cukr,
žloutek,
máslo,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
smetana,
mléko,
krupice dětská,
cukr,
máslo,
rum,
káva instantní,
cukr vanilkový,
sůl,
marmeláda,
bílek,
cukr krystal,
šťáva citronová,
arašídy,
čokoláda hořká,
máslo,
smetana,
olej,
arašídy
Komentáře (7)