Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Risotto s červenou řepou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 973 kJ /
950 kcal
Bílkoviny18,98 g
Tuky2,27 g
Vláknina9,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy209,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu ve slupce uvaříme nebo upečeme v troubě doměkka, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Krok 2: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme rýží a za stálého míchání opékáme, až než se rýže rovnoměrně obalí olejem a cibulkou a mírně zbělá. Poté přilijeme půl hrnku vývaru a necháme vstřebat. Krok 3: Přilijeme dalších půl hrnku vývaru a opět za občasného zamíchání necháme vstřebat. Poté přilijeme celý hrnek vývaru, přiklopíme pokličkou, stáhneme plotýnku na nejnižší stupeň a za občasného zamíchání vaříme. Krok 4: Po deseti minutách vmícháme nastrouhanou červenou řepu a ochutíme tymiánem, solí a čerstvě namletým pepřem. Je-li potřeba, přiléváme další vývar, a vaříme, až než rýže změkne a získá krémovou konzistenci. Krok 5: Podáváme ozdobené zelenou bylinkou, nejlépe čerstvým tymiánem, ale poslouží i zelená petrželka.

TIP: Další skvělá možnost přípravy červené řepy. Poradíme, jak ji chutně upéct

Zveřejněno 23. 5. 2015

Poznámka autorky petram

Inspirace: http://www.delicious-blog-lucie.cz/2012/11/risotto...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Risotto s červenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ynwV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Risotto s červenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ynwV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Také si dělám červenou řepu s rýží. Máte to vynikající.

Varená cvikla nie je chuťovo slabšia, ale treba ju variť vcelku aj s chvostíkom, nič neodrezávať, a nie dlho. A dôležitá je odroda, ja pestujem na záhrade odrodu Renova, to je tá podlhovastá. Je hodnotnejšia a šťavnatejšia ako okrúhla. V obchode ju ale dostať málokedy, to uznávam, ale kto má záhradu, dajte prednosť Renove.

cecilka: Já bych zavařenou řepu nepoužívala. I když není ochucená sladko-kysele, není to chuťově prostě ono. Nejlepší je řepa pečená, má nejlepší chuť (zabalím do alobalu a peču cca hodinu). Případně vařená, to už je chuťově slabší, ale stále to udje. Vařím celou ve slupce doměkka a pak teprve loupu.

to vypadá dost dobře - jaký by k tomu asi byl fenykl;-) - láká mě to:yes:

Sylva01: neutrálny nálev je taký, že nie je príliš sladký, sladkokyslý a ani kyslý a ani veľmi slaný= zaváranina sa dá použiť na všeličo, len ju treba, pri použití, podľa potreby dochutiť.V tejto chvíli si neviem spomenúť na návod, ešte nie je sezóna zavárania. No keď príde, poskytnem návod na neutrálny nálev.
Chocolate: vďaka za radu, určite na ňu dám, aby bol výsledok jedlý. Ja som si iba tak, imaginárne, zaexperimenovala, no vidím, že nie vždy sa to oplatí. Ešte raz, ďakujem a želám krásny zvyšok víkendu

cecilka: neutrální nálev je, prosím, jaký:-? Znám sladkokyselý, možná slaný, ale neutrální ne.

cecilka:Ja bych sterilovanou nepouzila.Pecena ma uplne jinou chut.

Skvelé, ale uľahčím si robotu a použijem červenú repu zavarenú v neutrálnom náleve, hádam tým nič nepokazím.

Péti, beru :-p:-p:yes::yes:

petram: Ach jo,a jak se ti to stalo?:-D

Veronika.Hrozna: Já jsem vegetarián, takže k divočině pro mě určitě ne. Leda tak s divokým česnekem a divokými bylinkami. :-)

Nemáš to odzkoušeno jako přílohu třeba k k nějaké divočíné ten tymián se hodík divočákovi, jako namalovaný!;-) Ukládám a udělám!
:-! Zatím bodík !:-p

Tématické fráze:
rizoto s cervenou repou, rýžě s červenou řepou, recept tempeh z červené červené řepy, recept s červenou řepou sterilovanou, recept rizoto z červené řepy, recepty s cervenou repou, recept s červenou řepou, recepty vegetarián s červenou řepou, kremove rizoto s cervenou repou, rizoto s mozarellou a červenou řepou, rizoto s cervenou kapustou, červené risotto, rizoto z cervene repy, červená řepa recepty, červená řepa renova, krémové rizoto s červenou řepou a ricottou, rizotorizoto s cervenou repou, kremova ryže s červenou řepou, vegetariánské rizoto s červenou řepou, rizoto z červenou řepou

Suroviny:
řepa červená, cibule, rýže, vývar zeleninový, tymián sušený, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu