Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené kuřecí zamotance

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 790 kJ /
1 145 kcal
Bílkoviny146,39 g
Tuky48,74 g
Vláknina5,85 g
Cholesterol 735 mg
Sodík 2,76 g
Sůl6,49 g
Sacharidy27,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V asi 2-3 dl vody s Masoxem uvaříme do poloměkka mrkve. Na podložku rozprostřeme tenký plátek (1-2) moravského uzeného, na něj položíme přes fólii rozklepaný plátek z kuřecích prs, posypeme provensálským kořením, položíme několik tenkých špalíků z vařené mrkve, několik lístků pažitky a proužek zelené cibulky. Krok 2: To vše zavineme do rolky a ještě obalíme dalším tenkým plátkem uzeného. Pevně utaženou rolku obalíme v trojobalu jako řízek a smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Krok 3: Mezitím připravíme z vývaru od mrkve s přidáním špetky masoxu nebo hovězího bujónu a nasekané pažitky (povařené se záklechtkou ze smetany a hladké mouky) hustý pažitkový přeliv. Krok 4: Na talíři zamotance rozřízneme šikmým řezem, aby byla vidět náplň. Maso přelijeme pažitkovým přelivem a podáváme. Příloha - nové brambory sypané zelenou směsí (cibulka, petrželka, pažitka).

Zveřejněno 24. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kuřecí zamotance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EBqN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kuřecí zamotance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EBqN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
smažené kuřecí prsa, pazitkovy preliv, kureci ve folii varene ve vode, smažené kuřecí játra top recepty, kuřecí prsa smažené, smažená kuřecí prsa, smazena kureci prs, smažené kuřecí kousky s kostí., smažené kuřecí vařené stehno, kuřeci prs, přeliv na maso

Suroviny:
uzené moravské, prsa kuřecí, koření provensálské, mrkev, pažitka, cibulka zelená, sůl, vejce, mouka, strouhanka, tuk na smažení, mrkev, masox, pažitka, smetana 33%, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu