Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mátový "Mojito" sirup

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min + 48 hodin louhování

60 min (60 min příprava, + 48 hodin louhování )

Sirupy jsou skvělým osvěžením během celého roku. Zejména v létě pak na míchání limonád či drinků využijeme širokou škálu jejich příchutí. V tomto receptu tak najdete postup na přípravu mátového sirupu s limetkou.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 220 kJ /
2 921 kcal
Bílkoviny1,09 g
Tuky0,17 g
Vláknina23,09 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy717,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte si buď velké sklenice nebo nějaký větší hrnec, do kterého se všechno vejde. Samozřejmě podle toho, z kolika dávek budete připravovat. Krok 2: Mátu omyjte a zbavte případných starých listů a breberek. Krok 3: Vodu převařte, třeba v rychlovarné konvici, nalijte do sklenic nebo hrnce a vmíchejte cukr s kyselinou citronovou. Promíchejte, až se všechno rozpustí. Krok 4: Nechte trochu zchladnout, tak na 80 °C a přidejte nať máty a na kolečka nakrájené, důkladně omyté limetky. A pak už jenom nechejte dva dny doma louhovat. Občas můžete promíchat. Krok 5: Pak přecedíme přes plátýnko nebo gázu a slijeme do vymytých láhví, otřeme hrdla do čista a uzavřeme.

TIP: Využití máty v kuchyni

Zveřejněno 29. 5. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátový "Mojito" sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r69w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátový "Mojito" sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r69w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Monika146: Děkuji :-K

Výborný sirup, s limetkou jsem ho dělala poprvé. :-)

Bayta: Díky :-K Už ho jinak nedělám.

Je výborný, chutnal mi mnohem víc než ten klasický bez limetky. :-)

Tak sirup je chuťově výborný! Krásně voní :)
Jen jsem zvyklá sirupy dávat horké do lahví a otočit, takže jsem ho před plněním ještě zahřála, tak nevím, jestli je to chyba. Neotevřený by měl ve špajzu asi vydržet, ale po otevření dát radši do lednice?

janatka: Ivetko, super. Tak mám radost, že recept využíváš :-K

Tak opět připraveno a můžeme si dát na zdraví.;-) Každý rok připravuji 10 litrů. Vše se vypije. Máme moc rádi a na zahrádce máte roste jak divá, mám tři druhy, tak je z čeho vybírat.:-Q

Mohu doporučit, je doopravdy moc dobrý, už se těším v létě až bude horko, jak osvěží.:-):yes::yes::yes:

Neudělala jsem hloupost,že jsem matu při louhování přiklopila?Výluh mi zkvasil.:-(

:-O to se mi líbí moc :yes::-K

Retrogirl:Nezhoustl, nemá z čeho houstnout. Je to vlastně jen vylouhovaná silice. Já ho vždy přes léto spotřebuji, déle jsem neuchovávala, ale pokud ho dáte do lednice, určitě vydrží;-)

Retrogirl 17. 6. 2015 21:23
Chutná moc dobře :yes: Akorát by mě zajímalo, jestli Vám také nezhoustl? A jak dlouho mi vydrží? Dala jsem raději do lednice...

Vypada to velmi dobre! Urcite vyzkousim :-) :yes:

Také mne recept zaujal.

Krásné fotky! :yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
mátový sirup s kyselinou citronovou, mátový sirup s citronem, mátový sirup, mátový sirup mochito, mátový sirup s limetkou, mochito sirup, matovy sirup recept, sirup na mochito, domácí mojito sirup, mátový mochito sirup, bezinkovo mátový sirup recept, sirup mochito, mátový sirup top recepty, mátový mochito, mátovy mochito sirup recept, sirup z maty a limetek, mátový sirup recepty, mátový sirup na mochito, mátový sirup kyselina citronova, domácí mátový sirup s limetkou

Suroviny:
máta, voda, cukr, limetka, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu