Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové koleno

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

SKADINKA

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 324 kJ /
1 033 kcal
Bílkoviny5,28 g
Tuky54,17 g
Vláknina12,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy100,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové koleno očistěte. Cibuli oloupejte a překrojte na poloviny. Kořenovou zeleninu nakrájejte na větší kousky. Krok 2: Do vroucí osolené vody vložte pokrájenou zeleninu a koření. Přidejte vepřové koleno a vše na mírném ohni nechte vařit asi 60 minut. Krok 3: Česnek oloupejte, utřete se solí a vmíchejte je do oleje. Předvařené koleno vyjměte z hrnce a osušte. Vložte do pekáčku, potřete ochuceným olejem, posypejte kmínem a podlijte trochou piva. V troubě nechte při 190 °C péct. Koleno průběžně přelévejte výpečkem a podlévejte pivem. Med rozmícháme s troškou piva. Když je koleno měkké potřeme je medovou pastou a dopečeme dozlatova. Maso podáváme s chlebem.

Zveřejněno 30. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkjg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkjg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Merylas:taky možnost :)

Kolínko dělávám jiným postupem, nepředvářím ho. Nejprve dusím v troubě přikryté(může se i na plotně a pak dát do trouby) a pak už dopékám odkryté za častého přelévaní výpekem. Tekutinu v pekáčku nechám zredukovat na minimum, mám jen čistý výpek.

Tématické fráze:
medové vepřové koleno, pečené medové koleno, medove pecene koleno, predvarene koleno, předvařené koleno na černém pivu, jak pect koleno, pečínky podlité pivem, medivé koleno, pečené koleno předvařené, medové kolínko, vepřové medové koleno

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, mrkev, petržel, celer, sůl, bobkový list, pepř celý, jalovec, semínka hořčičná, česnek, olej olivový, kmín celý, pivo světlé, med

Přidat fotografie receptu