Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašský kontrabáš II.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 682 kJ /
3 031 kcal
Bílkoviny104,01 g
Tuky96,81 g
Vláknina68,85 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 2,66 g
Sůl6,00 g
Sacharidy404,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si pohanku a necháme ji v teple nabobtnat. (Někdo pouze zalije horkou vodou, já ji vsypu do vřící vody, promíchám, vypnu, dobře zakryji, aby zůstala v teple - dojde i bez vaření, nabobtná.) Krok 2: Zvlášť uvaříme oloupané brambory, nakrájené na kostky. Krok 3: Na troše sádla osmahneme krájenou cibuli do voňava, přidáme kostičky bůčku a také chvilku osmažíme. Vmícháme koření, rozetřený česnek, pohanku a brambory, promícháme a vše urovnáme do vymaštěné zapékací mísy. Krok 4: Asi 20-30 minut zapékáme v troubě, ke konci posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Podáváme s kysaným zelím.

Zveřejněno 1. 6. 2015

Poznámka autorky cathleen

Náramně voňavá a "jedlá" dobrota.

Zdroj: Valašská kuchařka (recept je velice mírně upraven)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský kontrabáš II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M69B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský kontrabáš II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M69B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

vyzkouším<3

zizala:To je úplně nejlepší..:yes:

cathleen: :-)) Já jsem spíš na metody babiček, inukci nemám. Ale je fajn vědět, že to jde několika způsoby, jen chtít :yes:

paveltucek, zizala: a já mám na indukční desce takový půlstupěň, poslední před vypnutím, který už nevaří, ale udržuje jídlo teplé:-)

paveltucek: Já ji dávám zabalenou v utěrce do peřin :-)

Já zaliji horkou vodou a zabalím do osušky aby pomaleji chladla:-)

paveltucek: mám v receptu špatně popsáno, děkuji. Pohanku nevařím, popis upravím.:-)

Kroupy mám rád ale s pohankou se nemůžou srovnávat.Turky při jejich tažení a dobívání nových území pohanka držela v kondici a nejen je ale i jejich koně.Díky nim se pohanka přes Černé moře a Ukrajinu dostala až k nám do Evropy.Je to velice zdravá potravina ale POZOR!!!NIKDY NEVAŘIT!!!Pouze zalít horkou vodou jinak o spoustu zdravých látek příjdete a to by byla velká škoda.Tak a jdu si dát ten KONTRABÁŠ..Ahoj..:-p:yes:

:-p:yes: dělám podobně, je to dobrota:-K

Mňam,pohanku mám ráda a tahle kombinace se mi líbí:-K:-p:yes:Kontrabáš dělávám,ale používám kroupy:-)

Také by mě chutnalo:-p+:yes:

Tak to by mi chutnalo.:-p

:-*

jarda Kadic: kroupy mi připadají malinko pevnější než pohanka, ale taky bych je sem asi použila;-)

Mám uloženo.Myslíš,že místo pohanky by šly použít trhané ječné kroupy(krupky):-? + bodík;-)

Tématické fráze:
valašský kontrabáš, kontrabáš recept, valašské ořechy v karamelu, valašský kontrabáš recept, kontrabáš z krup, kontrabáš s kroupami, recept na valašský kontrabáš, valassky brambory kroupy, valašské recepty, recept valašský kontrabaš, valašské kroupy s houbami název, horka cerna pohanka, valašske jidlo z brambor a krup, valašsko recepty, jedlo kontrabaš, valašský kontrabáš z ječných krup, valašské brambory s pohankou a uzeným, valasse orechy v karamelu recept, valašské brambory s pohankou, kontrabaš jedlo

Suroviny:
brambory, pohanka, bůček uzený, cibule, česnek, majoránka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu