Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlapská chuťovka

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

milluskaH

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: záleží jak silné nakrájitě plátky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 713 kJ /
3 516 kcal
Bílkoviny155,29 g
Tuky297,69 g
Vláknina24,01 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 624 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy51,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dám vařit maso s česnekem (oloupaný-celý) novým kořením, bobkovým listem a solí. Vařím v papiňáku, je to uvařené dříve. Krok 2: Pokud se mi vaří maso, připravím si kašičku na potření, která se skládá z 10 prolisovaných česneků, také záleží na velikosti, někdy dám i 12. Přidám pepř, slad. papriku, chilli, worcestr a na špičku nože pálivou papriku. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, eventuálně vykostíme. Odebereme z vývaru 6-8 lžic, přidám k prolisovanému česneku a ostatním surovinám. Vznikne nám kašička, kterou potíráme vyjmuté maso. Ještě teplé, potřené, zabalíme do alobalu a v chladu ponecháme alespoň 4-5 hod. Ale čím déle, tím lépe. Je výborné i po pěti dnech. K tomu dobře vychlazené pivo.

Zveřejněno 7. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlapská chuťovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mP2A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlapská chuťovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mP2A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

milluskaH: Přeji Vám hezký den ,udělal jste mi radost ,děkuji.:-K:-K

Zkusil jsem maso pečené, myslím že je lepší než vařené.

Pavelll: Děkuji moc-přeji Vám hezký podvečer,
Miloslava:-K

Výborné,dělal jsem už několikrát bůček i krkovici.
Díky za recept.

Myslím, že jswem to jednou jedla jako malá, měla jsem dojem, že z toho pořád cítím ten alobal... možná bych to zkusila spíš zabalit do potravinové folie....:-?

Přeji Vám všem hezké dni ,ano souhlasím,ne jen chlapská chuťovka,
Miloslava:-)

Monika: autorka v Surovinách uvádí na 2.řádku možnost použití krkovičky ;-)

spagetka:

Chtěla bych se zeptat jestli je možné použít třeba i krkovičku nebo jiný typ masa? Nemáte někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.

kutil25: nejlepší je pěkně prorostlí buček.je to dobrota dělám to už kolik let. dobrou chut.<3

Zobrazit starší odpověď

Andrea Neumannova 22. 6. 2015 16:43
...vyborny,to je basta:-p:-p:-p..opravdu velmi dobry,doporucuji k pivu a jen tak s kouskem chleba.Dekuji za typ.:yes::yes::yes:

znám tento recept a mohu jenom doporučit je to výborné.

kutil25: :-K, děkuji Vám.

Myslím, že nejen chlapská:-)):yes:

Tématické fráze:
chuťovky k pivu recepty, chutovky k pivu, chuťovky na oslavu, chutovka k pivu, nejlepší chuťovky, teple chutovky k pivu, chutovka, pochoutky pro chlapskou oslavu, nejlepsi chutovky k pivu, chlapské recepty, nejlepší chutovky recepty, chuťovky k pivu recept, recepty na chuťovky, chutovky, chlapska krkovička, použití worchesteru, buckove vrtulky, chuťovky z bůčku, chlapska krkovice recept, nakládaný vepřový bok

Suroviny:
bůček, česnek, bobkový list, koření nové koření, sůl, česnek, pepř, paprika sušená sladká, chilli, omáčka worcesterová, paprika sušená pálivá

Přidat fotografie receptu