Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda z reveně, meruněk, zázvoru - bez gelfixu

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 216 kJ /
5 310 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky2,67 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 310,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájenou reveň smícháme večer s cukrem, necháme přikryté do rána v chladu. Pustí hodně šťávy. Druhý den za občasného míchání dáme povařit, když trochu zhoustne, přidáme pokrájené meruňky, brusinky a na malé kousky pokrájený zázvor. Krok 2: Vaříme pomalu dál, do zhoustnutí. V mrazáku vychlazený talířek s kapkou marmelády nám pomůže zjistit, zda je již hotovo. Nakonec vmícháme kyselinu citronovou a plníme do čistých sklenic. Krok 3: Otočíme víčkem dolů a necháme alespoň dvě hodiny chladnout, potom můžeme obrátit, uložit a konzumovat.

Zveřejněno 9. 6. 2015

Poznámka autorky hosta

Reveňová marmeláda v naší rodině patřila mezi ty méně oblíbené, ale u této bude boj.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z reveně, meruněk, zázvoru - bez gelfixu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q9AD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z reveně, meruněk, zázvoru - bez gelfixu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q9AD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Ivana Ch::-)) mně taky

Ten proslazený zázvor znám,mám ho doma,už nevím kde sem ho koupila, ráda ho žvýkám,moc mě chutná.

Danca: ten zázvor kupuju, nesuším - je proslazený, mívají tam kde vážené sušené ovoce a oříšky, kostičky nebo plátky - jako je sušený ananas... atd, není tvrdý - spíš kandovaný

Jituš, ten zázvor asi čerstvý, že? ;-)V surovinách je uvedený sušený, ale nedokážu si představit, jak bych ho krájela...:-S:-)
Marmeláda by mi chutnala, taky ji vyzkouším:-p:yes:

Marmeláda musí být fajn, Ještě nějakou rebarboru mám, dvě kla jí ale nebude, zkusím z toho kolik jí tam je.:-p:-p:yes:

isindy: skleničku? - já ti to připomenu:-D

vař, vař...hrníčku...:yes::yes: rezervuji si skleničku :-p:-8:-D ta bude super :yes:

Tématické fráze:
reveňová marmeláda, džem z meruněk, meruňky do mrazáku, kolik kyseliny citronové do marmelády, kolik kyseliny citronové, merunky iváň, kolik kyseliny citrono vé do marmelády, meruňková marmeláda bez gelfixu, proslazene meruňky recept, marmeláda ze zázvoru, broskvová marmeláda se zázvorem, reveńovo jahodová marmelada, proslazeny zazvor, nejlepší angreštová zavařenina bez gelfixu, kolik kyseliny citronové přidat na marmeladu, kolik kyseliny do marmelády, kyselina citronova marmelada kolik, broskvova marmelada bez gelfix, kyselina citronová kolik do marmelády, džem merunkový bez gelfixu

Suroviny:
reveň, cukr, meruňky, brusinky sušené, zázvor sušený, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu